Weerbericht:
Vannacht opklaringen, vanmiddag perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrijgesproken E.F voorlopig niet terug naar oude woning Oostkapelle

Toegevoegd: 10-06-2021, 22.12 uur
De man woonde net als de 78-jarige vrouw in hetzelfde appartementencomplex.
De man woonde net als de 78-jarige vrouw in hetzelfde appartementencomplex.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Remi Mesu

OOSTKAPELLE - De gemeente Veere en de vertegenwoordiger van E.F., die recent is vrijgesproken in de zaak over de dood van een vrouw in Oostkapelle, hebben aangegeven dat hij voorlopig nog in een tijdelijke woning verblijft. Reden daarvoor is dat er meer tijd nodig is om tot een duurzame oplossing te komen.


De 58-jarige man werd twee weken terug vrijgesproken in de rechtszaak over de dood van een 78-jarige vrouw uit Oostkapelle. Na de uitspraak mocht hij in principe weer terug naar zijn oude woning in Oostkapelle. Echter is er volgens de gemeente Veere en zijn vertegenwoordiger meer tijd nodig om tot een duurzame oplossing te komen.

Dat betekent dat het verblijf van E.F. op een ander adres verlengd wordt tot en met 25 juni 2021. De 58-jarige F. mag binnenkort onder begeleiding van beveiliging enkele noodzakelijke eigendommen uit de woning halen. Bewoners van het betreffende gebouw worden daar tijdig over geïnformeerd.

Openbaar ministerie in beroep

Het nieuws van de verlenging van de tijdelijke huisvesting valt samen met het nieuws dat het openbaar ministerie (OM) in hoger beroep gaat tegen de uitspraak van de rechtbank. Volgens het OM is het bewezen geacht dat de verdachte op 24 mei 2019 bij het slachtoffer aan de deur is geweest en haar daar heeft neergestoken. De officier van justitie eiste 11 jaar cel tegen de man. Volgens het OM zou onder meer het DNA van de verdachte dat werd gevonden een van de bewijzen zijn..

De rechter vond daarentegen dat het onduidelijk was wat er zich precies in de woning had afgespeeld. Ook vond de rechtbank dat het DNA niet voldoende uitsluitsel gaf over de mogelijke rol van de 58-jarige man. Na het vonnis gebestudeerd te hebben, heeft het openbaar ministerie besloten in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. Het is nog onbekend wanneer dat plaats gaat vinden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter de Quaack (11-6-2021 om 13:15)
Het OM gaat in beroep prima. Maar als ik lees hoeveel juridische blunders politie en justitie per jaar begaan door onschuldige mensen schuldig te laten verklaren kan ik slechts concluderen dat het meer drang naar veroordeling is dan drang naar waarheidsvinding. Dit is een ernstig feit wat door iemand begaan is. Die persoon moet gevonden worden en veroordeeld worden. Ongeacht wie het is. Als je dan bedenkt hoeveel mensen onschuldig veroordeeld worden voor futiliteiten en nutteloze om minder onschuldige zaken is het bizar dat de dader in deze zaak nog niet gevonden is. In Nederland ben je al veroordeeld voordat de rechter een uitspraak heeft gedaan. En dat is wel heel erg fout. Kortom, OM doe dan nu wel je huiswerk.
Cookie-instellingen beheren