Weerbericht:
Af en toe zon, in het zuid(oost)en enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Automobilist met drugs en alcohol op achter stuur

Toegevoegd: 11-06-2021, 12.08 uur
Automobilist met drugs en alcohol op achter stuur
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

YERSEKE - Op de Molendijk in Yerseke heeft de politie donderdagavond een 28-jarige man uit Hansweert aangehouden omdat hij onder invloed van drugs en alcohol had deelgenomen aan het verkeer.


Surveillerende agenten zagen de auto rond 23.40 uur rijden. Het voertuig viel op doordat de bestuurder meerdere malen een doorgetrokken streep op het wegdek negeerde. Ook slingerde het voertuig en reed de bestuurder met erg wisselende snelheid. De agenten besloten een stopteken te geven. Hierop werd niet direct gereageerd maar even later lukte het alsnog om de auto en de bestuurder te controleren.

Toen de dienders de automobilist aanspraken, kwam er volgens een politiewoordvoerder direct een enorme alcoholwalm uit de auto. Een blaastest wees uit dat de man mogelijk te veel gedronken had. Er werd ook een speekseltest bij de verdachte afgenomen. Daaruit bleek dat hij vermoedelijk ook cocaïne had gebruikt. In de auto werd vervolgens ook een gebruikershoeveelheid van deze drug aangetroffen. De cocaïne is in beslag genomen.

De man werd overgebracht naar een politiebureau. Daar werd bloed bij hem afgenomen. Dit zal in een laboratorium worden onderzocht om te bepalen welke middelen hij precies in welke mate had gebruikt. De man kreeg voor nu een algeheel rijverbod opgelegd. Ook kreeg hij bekeuringen voor het over de doorgetrokken streep rijden, onnodig links rijden en het niet kunnen tonen van een rijbewijs. De man is enkele uren na zijn aanhouding in vrijheid gesteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nick (11-6-2021 om 23:39)
@schaam je, niet dat ik de situatie goedkeur van dit artikel maar je refereert naar vroeger waar ook mensen genoeg zijn geweest die dingen doen die niet horen te gebeuren, mensen die niet hoefde te werken, mensen die drank drugs seks en aardappelen tegelijk nuttigen. misschien waren de drugs toen nog niet gedefinieerd onder het woord wat we vandaag kennen. Normen en waarden vormen is tijdloos en deze zijn in alle tijden verschillend bij verschillende mensen. Chapeau
Schaam je... (11-6-2021 om 20:00)
Tsja, nu hebben ze meer dorst dan vroeger, en gebruiken ze ook nog van die rommel. Vroeger werkte je hard overdag, waren de mensen sterk, maar dan had je wel trek in je bordje aardappelen als je 's avonds thuis kwam. Nu moeten ze niet meer werken, als je naar vroeger kijkt, en zijn half zo sterk niet als vroeger, toen het nog om mankracht ging. Vreemd genoeg hebben ze wel meer dorst gekregen, en willen ze nog van die shitzooi gebruiken ook??? Je kan ook teveel willen kindje.... Toen ik 6 jaar was, wilde ik ook het hele legoboekje en de duplo voor mn verjaardag. Dat kan niet, dus je moet keuzes maken. Is het de drank, of drugs, of seks, of die aardappelen. Maar niet alles tegelijk... Chapeau aan oplettende agenten om deze egoïst te stoppen.
Cookie-instellingen beheren