Weerbericht:
Enkele buien en eerst vrij veel wind. Morgen perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand in landbouwschuur Poortvliet

Toegevoegd: 11-06-2021, 13.24 uur - Update: 11-06-2021, 21.26 uur
Door: Manfred Berrevoets

POORTVLIET - Vanmiddag is er brand uitgebroken in een landbouwschuur aan de Weihoekweg in Poortvliet. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand.


Het vuur werd rond 12.40 uur ontdekt en was al snel uitslaand. Om uitbreiding naar aangrenzende percelen te voorkomen schaalde brandweer al snel op naar grote brand. De brandweer heeft met succes geprobeerd uitbreiding naar de naastgelegen schuur en woning te voorkomen. Zowel de woning als de schuur met daarin 150 koeien zijn behouden gebleven. "De koeien zijn ongedeerd. Uit voorzorg was een plan gemaakt om de koeien uit de schuur te evacueren. Omwille van het welzijn van de dieren én de succesvolle inzet van de brandweer is dat uiteindelijk niet nodig geweest", zo legt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) uit.

Op het dak van de schuur lagen zonnepanelen, deze zijn vanzelfsprekend tijdens de brand gesneuveld. Door de hevigheid van de brand zijn deeltjes/glasscherfjes van de zonnepanelen hoogstwaarschijnlijk met de rook meegenomen en in de nabije omgeving neergekomen. Het gebied in de omgeving wordt daarom onderzocht en desgewenst schoongemaakt. Een VerkenningsEenheidBrandweer (meetploeg) van de brandweer komt hiervoor ter plaatse. Volgens de Veiligheidsregio is er geen asbest bij de brand betrokken. ​Er zijn geen slachtoffers of gewonden als gevolg van de brand.

Tijdens de brand werd geadviseerd om in de nabije omgeving (500meter rond de brand) ramen en deuren te sluiten, dit advies werd rond 14.15 uur ingetrokken nadat een kwartier eerder al het sein 'brand meester' gegeven kon worden. Het nablussen is nog gaande. De Weihoekweg is daarom voorlopig nog afgesloten voor het verkeer.

Zie ook:

Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren