Weerbericht:
Een enkele bui. Morgenmiddag enige tijd regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 12 km

Dertien boetes bij controle Sint Anna ter Muiden

Toegevoegd: 12-06-2021, 11.37 uur
Dertien boetes bij controle Sint Anna ter Muiden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SINT ANNA TER MUIDEN - Op de landsgrens bij Sint Anna ter Muiden (vlakbij Sluis) heeft de politie vrijdagmiddag en -avond in totaal 156 voertuigen gecontroleerd. Dit resulteerde in het uitschrijven van 13 bekeuringen.


Tijdens de controle werd samengewerkt door de Nederlandse en de Belgische politie, de Douane en de Koninklijke Marechaussee. De actie was er op gericht om samen ondermijnende criminaliteit, mensenhandel en -smokkel tegen te gaan. Daarbij stond informatie verzamelen over georganiseerde criminaliteit in het grensgebied centraal.

"Zeeuw-Vlaanderen is een gebied dat interessant is voor criminelen. Het gebied ligt op korte afstand van verschillende zeehavens en ligt aan de Westerschelde. Voor de import van illegale goederen is dit gunstig. Daarnaast is Zeeuws-Vlaanderen een dunbevolkt gebied met veel afgelegen boerderijen wat het mogelijk maakt om in relatieve anonimiteit criminele activiteiten uit te voeren. Zo werden er het afgelopen jaar vier laboratoria voor de productie van synthetische drugs aangetroffen", zo legt de politie uit.

In totaal werden zogezegd 156 voertuigen gecontroleerd. De bekeuringen werden uitgeschreven voor onder andere het rijden onder invloed, technische gebreken aan de voertuigen en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
cq (13-6-2021 om 10:08)
Zou wat meer Mobiele brigades inzetten, en wel op motoren, dan de polders van Crimineel West Zeeuws Vlaanderen eens herontdekken. En Politie loop ook eens langs de terrassen jawel.....te voet raken je ook wat buik vet kwijt. En controleer de parkeer havens langs de kust, je weet wel die personen die naar die grote container schepen kijken wie weet zit hun lading er wel bij, of wordt gedropt? En je hebben toch ook die crypto telefoons.....nou . Inderdaad Gemeente Sluis je lopen al jaren teslapen, de volgende in wat voor Horeca wordt bijv. Coca enz verhandeld zou zo maar kunnen toch deze gemeente vervuild, letterlijk!
Henk (13-6-2021 om 09:02)
Onzin Johan. Nu is er niets aangetroffen, maar een volgende keer wellicht wel. Niet alles kan van achter een bureau onderzocht worden. En dit soort controles werkt ook preventief, de criminelen weten dat ze in de gaten worden gehouden.
Johan (12-6-2021 om 12:06)
Die controle heeft dus niet opgeleverd waar naar gezocht werd. Men zocht naar mensenhandel en ondermijnende criminaliteit maar er werden alleen dronken chauffeurs, kapotte auto's en mensen die hun rijbewijs waren vergeten gevonden. Misschien moet je ondermijnende criminaliteit via recherchewerk ontdekken en niet via een verkeerscontrole.
Cookie-instellingen beheren