Weerbericht:
Enkele onweersbuien, vooral dinsdag zonnige perioden
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 34 km

Deeltjes zonnepanelen afgebrande loods in omgeving

Toegevoegd: 12-06-2021, 17.49 uur
De deeltjes zijn niet gevaarlijk voor de gezondheid.
De deeltjes zijn niet gevaarlijk voor de gezondheid.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

POORTVLIET - Kleine deeltjes van de zonnepanelen die op het dak van de gisteren uitgebrande loods in Poortvliet lagen zijn in de omgeving terecht gekomen. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).


De brand aan de Weihoekweg werd rond 12.40 uur ontdekt en was al snel uitslaand. De brandweer heeft met succes geprobeerd uitbreiding naar de naastgelegen schuur en woning te voorkomen. Zowel de woning als de schuur met daarin 150 koeien zijn behouden gebleven. De loods waarin de brand uitbrak ging wel in vlammen op.

"Op het dak van de loods lagen zonnepanelen. Vanzelfsprekend zijn deze zonnepanelen door de brand eveneens verloren gegaan. De zonnepanelen bevatten glas wat is gesprongen. Hoewel het merendeel in de resten van de schuur is achter gebleven, zijn er toch kleine deeltjes met de rook meegevoerd in de omgeving. Gisteren is het (akkerbouw)gebied in de omgeving onderzocht, desondanks worden vandaag glasdeeltjes aangetroffen in de omgeving oostelijk van de brand aan de Weihoekweg in Poortvliet", zo laat de Veiligheidsregio weten.

Volgens de VRZ zijn de deeltjes van de zonnepanelen niet gevaarlijk voor de gezondheid en kunnen ze gewoon worden opgeraapt en opgeruimd. D
e eigenaren van de percelen waar (mogelijk) deeltjes terecht zijn gekomen, worden door de gemeente geinformeerd. Bij de brand was overigens geen asbest betrokken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk Reeders (13-6-2021 om 15:15)
Wat wilt U dan kern centrales of kolencentrales,we leven anno 2021 en wie kan U en mij vertellen wat er over 50 jaar uitgevonden is???
bram goeree (13-6-2021 om 13:35)
wat een belachelijke mening van Ik .het nieuwe asbest .als jij het verschil tussen asbest en ''glasdeeltjes'' nog niet weet word het hoog tijd dat je nog terug naar school gaat .en jammer voor jou die panelen worden NIET verboden omdat ze een groot milieu voordeel opleveren .wel stroom en geen uitstoot .maar jij ben zeker nog voor kolen en hout stoken.nu de volgend generaties gaan je dankbaar zijn .ik heb er 15 en een hybride wamtepomp .scheelt mij de helft in gasverbruik en ik produceer mijn stroom bijna helemaal zelf .en wat doe jij ? behalve commentaar leveren wat nergens op slaat
Ik (12-6-2021 om 19:44)
Het raakt hoog tijd dat de panelen worden verboden. "Het nieuwe asbest" het milieu word door al die branden met panelen kapot gemaakt. En dat noemen ze dan "SCHOON"
Cookie-instellingen beheren