Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Diverse aanhoudingen na diefstal Middelburg

Toegevoegd: 20-02-2007, 19.12 uur
Door: Politie Zeeland

MIDDELBURG - Politie Zeeland heeft door de aanhouding van een zevental jongeren een aantal diefstallen in de kleedkamers van het sportcomplex aan de Kruitmolenlaan in Middelburg opgelost.

Op 14 februari was er een sportdag voor de leerlingen van de CSW Middelburg in het sportcomplex. Op een gegeven moment kwam men erachter dat er diverse goederen van de leerlingen waren weggenomen vanuit de kleedkamers zoals een aantal mobiele telefoons, een digitale camera en diverse I-pods.

Een onderzoek waarbij de politie en de school samenwerkte leverde 7 aanhoudingen op waarvan 3 leerlingen van de betreffende school. De 3 leerlingen (meisjes) stalen de spullen en hun vrienden zouden de spullen doorverkopen. De opbrengst was bestemd voor het betalen van boetes. Enkele aangehouden personen worden doorverwezen naar de Raad voor de Kinderbescherming.

Tijdens het verhoren van de jongeren kwamen er ook andere zaken aan bod. Zo bleek dat er een sleutel van de kluisjes was weggenomen in de school. Verdachten hebben bekend de kluisjes te hebben geopend met deze sleutel en daar de goederen uit hebben weggenomen.

De politie heeft hiervan enkele aangiften gevonden waarin benadeelde meldde dat er mobiele telefoons uit de kluisjes waren weggenomen. Ook werd er een lerenjas teruggevonden. De politie heeft alle gestolen goederen kunnen achterhalen en teruggeven aan de rechtmatige eigenaars.

Sommige goederen werden doorverkocht naar de helers die tevens zijn aangehouden door de politie. De valse sleutels (lopers) zijn ook weer terug bij de rechtmatige eigenaar.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren