Weerbericht:
Zacht en zonnig najaarsweer, tot vrijdagavond droog
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Uitslaande brand rijtjeswoning Terneuzen

Toegevoegd: 13-06-2021, 15.43 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In een rijtjeswoning aan de Karel Doormanlaan in Terneuzen heeft zondag aan het begin van de middag een uitslaande brand gewoed. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor.


Het vuur werd rond 13.45 uur ontdekt en woedde op de bovenverdieping. De brandweer schaalde uit voorzorg fors op. Er werden vier tankautospuiten en twee hoogwerkers opgeroepen. Uiteindelijk werden drie van de tankautospuiten en één van de hoogwerkers daadwerkelijk ingezet. Een logistiek team kwam vanwege het warme weer ter plekke om de brandweerlieden van extra drinken te voorzien.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) brandde er een gat in het dak van de woning en werd ingezet op het voorkomen van uitbreiding naar de naastgelegen woningen. Om deze reden werd een deel van het dak tussen de aanwezige zonnepanelen open gezaagd. Ook werden dakpannen weggehaald. De brandweer kon rond 14.45 uur het sein ‘brand meester’ geven toen bleek dat uitbreiding succesvol was voorkomen.

“De naastgelegen woningen hebben geen brandschade, wel is één woning het plafond opengebroken”, zo meldt de Veiligheidsregio. In de woning waar de brand uitbrak was al snel niemand meer binnen. Er raakte dan ook niemand gewond. De woning is door de brandweer geventileerd. Stichting Salvage komt ter plaatse om de bewoners te ondersteunen bij de afhandeling van de schade.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het Team brandonderzoek (TBO) van de brandweer Zeeland komt ter plaatse om hier onderzoek naar te doen. “Onderzoek levert veel informatie op over oorzaken van branden, brandverloop, de effectiviteit van preventieve voorzieningen en de effectiviteit van onze eigen inzet. De uitkomsten van brandonderzoek hebben we als brandweer nodig om betere voorlichting te kunnen geven. Daarnaast levert brandonderzoek meer inzicht op in het brandverloop en in ons eigen optreden”, zo legt de VRZ uit.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
HC Verheij (14-6-2021 om 22:46)
Altijd triest wanneer er brand uitbreekt in je woning. Zo heb je alles en zo ben je het kwijt. Ik wens de slachtoffers alle sterkte toe :-(
Ik (13-6-2021 om 18:43)
Weer met zonnepanelen...
Cookie-instellingen beheren