Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrijspraak na dodelijk ongeluk Stationsbrug

Toegevoegd: 21-02-2007, 13.54 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
MIDDELBURG - De 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Uitgeest die vorig jaar 11 september op de Stationsbrug in Middelburg betrokken raakte bij een dodelijk ongeval is vrijgesproken. De rechtbank in Middelburg bepaalde woensdag dat de man correct heeft gehandeld.


Tegen de man was 120 uur werkstraf en een jaar voorwaardelijke rijontzegging geëist. Officier van justitie R. Rammeloo vond dat de chauffeur het ongeval had veroorzaakt door een forse verkeersfout te maken. Bij het ongeval kwam een 70-jarige vrouw fietsster om het leven.

De bestuurder sloeg rechtsaf de brug op en raakte de vrouw die daar op haar fiets reed. Het slachtoffer verloor haar evenwicht en kwam onder de vrachtwagen terecht. Uit de reconstructie bleek dat de vrouw door rood licht was gereden, terwijl het licht voor de vrachtwagenchauffeur op groen stond. Dat nam volgens de officier niet weg dat verdachte erop bedacht had moeten zijn dat een fietser naast hem kon rijden.

De beroepschauffeur zei twee keer te hebben gekeken. ,,Ik zag de fietsers stilstaan. Ik moest me volledig concentreren op de lastige bocht." Verdachte was vanwege zijn werk goed bekend met de Stationsbrug. De officier vroeg zich bijna twee weken geleden af waarom hij telkens die brug nam, terwijl de Schroebrug een uitstekend alternatief is. Dat schoot bij raadsman H. van Asselt in het verkeerde keelgat. De advocaat bepleitte vrijspraak.

Na het ongeval besloot de gemeente dat de Stationsbrug voor vrachtverkeer verboden is.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren