Weerbericht:
Bewolkt, van tijd tot tijd (mot)regen en morgen ook vrij veel wind
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Mogelijke doorbraak in moordzaak Oesterdam

Toegevoegd: 17-06-2021, 19.09 uur
Het lichaam van de man werd op zaterdag 17 oktober gevonden.
Het lichaam van de man werd op zaterdag 17 oktober gevonden.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

THOLEN - Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de dood van 50-jarige Jose Francisco Velasquez Castillo uit Colombia, heeft vandaag een bestelbus in beslaggenomen bij een autoverhuurbedrijf in Bergen op Zoom.


Agenten gingen rond 13.30 naar het bedrijf en namen de bus mee voor onderzoek. Het rechercheteam vermoedt dat er een mogelijke link is tussen de bus en de dood van de Colombiaan die ook wel Paco werd genoemd. Medewerkers van het bedrijf werden bevraagd en er is bedrijfsadministratie in beslag genomen.

Het slachtoffer werd op 17 oktober 2020 onderaan een steiger bij een haven aan de Oesterdam in Tholen aangetroffen. Al snel bleek dat hij door geweld om het leven was gekomen. Er werd een TGO-team van de politie ingeschakeld om te achterhalen wat er met de man is gebeurd. Ook werd het programma Opsporing Verzocht gebruikt omdat in eerste instantie onduidelijkheid was over de identiteit van het slachtoffer. Dankzij een tip kon deze worden achterhaald. 

Het team doet nog steeds onderzoek naar de zaak. De bus zal door de rechercheurs van Forenische Opsporing worden bekeken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (18-6-2021 om 18:51)
Colombia, Venezuela, wat is het nou? (zie eerdere berichten over dit slachtoffer) Hopelijk komt er duidelijkheid voor de nabestaanden.. Het is al erg genoeg om zó iemand te moeten verliezen...
Petwr (18-6-2021 om 12:52)
Krijgen wij nou ook van die intens gestoorde mexicaanse toestanden met afgehakte ledematen en hoofden hier?
Cookie-instellingen beheren