Weerbericht:
Vannacht wolkenvelden, overdag zonnige perioden
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Integrale controles op bedrijventerreinen Middelburg

Toegevoegd: 18-06-2021, 11.49 uur
Tijdens de controle van gisteren zijn zeven locaties onderzocht.
Tijdens de controle van gisteren zijn zeven locaties onderzocht.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Gisteren hebben de gemeente, politie, Belastingdienst, Orionis Walcheren, Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit wederom een gezamenlijke controle gehouden bij een aantal bedrijven en locaties op bedrijventerrein Arnestein en Ramsburg in Middelburg. De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit. 


“Met deze acties willen we bereiken dat Arnestein en Ramsburg gezonde bedrijventerreinen blijven, waar ondermijnende criminaliteit zo veel mogelijk is uitgesloten. Op Arnestein en Ramsburg moet iedereen de geldende wet- en regelgeving naleven, net als alle andere Middelburgse ondernemers en inwoners. Door deze acties zorgen we ervoor dat eerlijke bedrijven alle ruimte krijgen om te ondernemen op een plek waar ze met trots klanten en gasten kunnen ontvangen”, aldus burgemeester Harald Bergmann. 

In tegenstelling tot vorige week, zijn er deze keer een flink aantal overtredingen geconstateerd. Dit neemt niet weg dat er ook bedrijven waren die het goed voor elkaar hadden. Gezien het resultaat van deze controle en ook eerdere controles zullen er meer controles volgen op Arnestein, Ramsburg en bij bedrijven buiten deze bedrijventerreinen. 

Tijdens de controle van gisteren zijn zeven locaties onderzocht, onder andere aan de Diodeweg (foto) en de Voltaweg. Er zijn flink wat overtredingen geconstateerd en zaken die nader onderzoek vragen. Het gaat om diverse overtredingen en tekortkomingen van de milieu- en bouwregelgeving. In één geval was er sprake van een milieudelict vanwege de overtreding van diverse regels op milieugebied. Voor al deze overtredingen wordt een bestuurlijk handhavingstraject opgestart. Bij een bedrijf wordt ook nader onderzoek gedaan naar de brandveiligheid. Daarnaast is er aanleiding voor vier vervolgonderzoeken door de Belastingdienst. Eén onderzoek naar iemand die op papier al jaren geen inkomsten heeft en vier personen die werkten zonder arbeidsovereenkomst (zwartwerkers). 


Ook werden er overtredingen op de Arbeidstijdenwet vastgesteld. Eén persoon was aan het werk was terwijl deze een uitkering op grond van de Participatiewet ontvangt. Er werden drie aanhangers die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn in beslag genomen. Hier wordt nader onderzoek naar gedaan. Ook werd er een voertuig meegenomen waarmee al langere tijd zonder rijbewijs en verzekering werd gereden. Tot slot wordt er onderzoek gedaan naar een elektriciteitsmeter die niet functioneerde, waardoor mogelijk stoom buiten de meter om werd afgenomen. 


De politie controleerde ook op grond van de Wegenverkeerswet. Hiervoor werden bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het afslaan op een plaats waar dat niet is toegestaan. 
Naast bovenstaande zaken heeft de controle veel interessante informatie opgeleverd voor de diverse deelnemende partijen. Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (19-6-2021 om 09:50)
@Peter sust, je vindt Nederland door en door verrot en ziek. Ik snap niet waarom je hier nog blijft. Ik zou zeggen, verbetert het maar begin altijd eerst met je eigen. Dit is toch een spreekwoord.
Albert (18-6-2021 om 23:36)
@Peter Quest Eerst bazel je dat het om geld gaat terwijl er duidelijk staat waar de controle om gaat. Dan een stel argumenten die hier totaal niks mee te maken hebben en nergens op slaan. En tot slot zeg je dat je wel met handhaving eens bent. Wat wil je nou eigenlijk?
P (18-6-2021 om 20:47)
Het is zorgelijk dat het allemaal nu zo transparant wordt, we gaan een nog grotere ieder voor zich maatschappij krijgen daar waar de meest gehaaide zal zegevieren en leven in weelde en het bloed van de oprechte mens.
Jwt (18-6-2021 om 19:28)
Inderdaad Peter Quest
Peter Quest (18-6-2021 om 15:01)
Het gaat ze om de opbrengst dus geld. Echt niet om de criminaliteit terug te dringen. Maar ja ze hebben allemaal een financiële doelstelling te behalen. Nogmaals, Bij deze, de mensen die dit allemaal bedenken zijn mensen als Mondkapjes-miljonair' Sywert van Lienden. Was ambtenaar bij de gemeente Amsterdam. Het vervolg kent u allen. En wat te denken van politici. Nederland is een door en door verrot en ziek land. Iedereen wil zich best gedragen maar integriteit bij de overheid zelf is ver te zoeken. Los dat eerst maar eens op. Ik heb echt geen problemen tegen handhaving maar dan moet je zelf je zaakjes wel op orde hebben beste overheid. Geef het gewoon toe, het gaat om het geld.
Cookie-instellingen beheren