Weerbericht:
Vandaag veel zon en zomers warm. Donderdag later regen en (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie spreekt met ondernemers over ondermijnende criminaliteit

Toegevoegd: 18-06-2021, 17.16 uur
Politie spreekt met ondernemers over ondermijnende criminaliteit
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Agenten hebben woensdag 16 juni verschillende boerderijen, maneges, loonbedrijven en minicampings bezocht om uitleg te geven over hoe de ondernemers om kunnen gaan met ondermijnende criminaliteit. De politie hoopt hiermee meer bewustzijn te creëren.


De agenten gingen in gesprek met de ondernemers en informeerden hen over de te herkennen signalen van ondermijnende criminele activiteiten. Ook legden de dienders uit wat de gevaren en gevolgen hiervan kunnen zijn. De politie en ondernemers gingen met elkaar over dit onderwerp in gesprek. Volgens de politie werd er door de ondernemers positief gereageerd op het initiatief. 

Criminelen benaderden volgens de agenten in de afgelopen tijd diverse ondernemers om hen over te halen een drugslab of hennepkwekerij in hun pand te laten vestigen. Ook gaven ondernemers aan dat zij waren gevraagd of zij een ruimte wilden verhuren. Om 'nee' te zeggen tegen zo’n aanbod moeten ondernemers volgens de politie stevig in hun schoenen staan. Zeker als criminelen een fors bedrag aanbieden aan een eigenaar die in financiële nood verkeert.

Volgens de politie raken de eigenaren ook in de problemen als er strafbare feiten gepleegd worden in bijvoorbeeld het pand, schuur of loods. De verhuurder kan dan strafrechtelijk aansprakelijk worden gesteld. Ook als de ondernemer niet precies weet wat er in dat pand gebeurt. Juridisch wordt namelijk van de verhuurder verwacht dat die zich op de hoogte stelt van de identiteit van de huurder en gebruiker. De kosten van de verhuur moeten via de bank worden overgemaakt en de verhuurder heeft de verplichting om zich regelmatig op de hoogte te stellen van het gebruik van verhuurde ruimtes.

De politie hoopt met de actie meer bewustzijn te creëren bij ondernemers zodat zij zich in de toekomst beter kunnen wapenen tegen dergelijke praktijken. Ook hopen de agenten dat de ondermijnende criminaliteit daardoor zal afnemen.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren