Weerbericht:
Vannacht mistbanken, overdag perioden met zon. Donderdag meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man aangehouden die 17 flessen lachgas vervoerde

Toegevoegd: 19-06-2021, 11.32 uur
Man aangehouden die 17 flessen lachgas vervoerde
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

GOES - De politie heeft in Goes een 20-jarige man aangehouden die zeventien flessen met lachgas vervoerde. De man kon de benodigde documenten niet overleggen en volgde verder de veiligheidsmaatregelen niet.


De man reed in zijn auto over de Middelburgsestraat in Goes toen agenten hem staande hielden om hem te controleren. Bij de controle troffen de agenten in de auto zeventien cilinders gevuld met lachgas aan. De cilinders waren elk gevuld met twee liter gas.

De lading die de man vervoerde was niet gezekerd. Ook kon de man geen vervoersdocument tonen en had hij geen brandblusmiddelen in de auto. De man is op het politiebureau gehoord. Het opgemaakte proces-verbaal wordt doorgestuurd naar justitie. Een officier van justitie neemt een beslissing over de verdere afhandeling van de zaak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Harry (20-6-2021 om 01:55)
Kansloos volk.
Toon Rombouts (19-6-2021 om 22:50)
Lachgas is een gevaarlijke stof en met deze hoeveelheid valt het vervoer onder het ADR. Wet vervoer gevaarlijke stoffen. Overtredingen van deze wet worden strafbaar gesteld onder de Wet op de Economische Delicten. Hierin behoorlijk hoge boetes en als er alsnog een nader (bedrijfs) onderzoek zal worden ingesteld dan zullen zeer vermoedelijk nog veel meer overtredingen vastgesteld worden. Wil je van dit vervoer (gehandel/gerommel/dealen) van dit spul af, dan nu doorpakken. Dan heb je echt een rekenmachine nodig om de boetegelden op te tellen EN: het nodige kan ook nog eens in beslag genomen worden en vernietigd. Mooie zaak voor die agenten en nu maar hopen dat justitie eens een keer doorpakt. Deze verdachte zal er nog dikwijls over nadenken.
Cookie-instellingen beheren