Weerbericht:
Perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer enkele keren uitgerukt voor wateroverlast

Toegevoegd: 19-06-2021, 12.05 uur
In de Zuidstraat in Westkapelle kon de brandweer het water snel wegpompen.
In de Zuidstraat in Westkapelle kon de brandweer het water snel wegpompen.
© Foto: Brandweer Westkapelle
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De brandweer is vrijdagavond in verschillende Zeeuwse plaatsen uitgerukt voor meldingen van wateroverlast. Door de korte hevige buien liepen onder meer enkele straten onder en moest de brandweer water uit een woning halen.


De overlast ontstond rond aan het einde van de middag toen er korte maar stevige onweersbuien over de provincie trokken. De brandweer van Westkapelle rukte rond 17.45 uur uit voor een melding van wateroverlast in de Zuidstraat in Westkapelle. Omdat de bluslieden daar een paar weken terug ook al waren na stevige buien, wisten zij hoe ze het water daar het beste konden wegpompen.

Daardoor konden de brandweermannen direct naar de plek gaan waar ze het water het snelst konden wegpompen. Hierdoor was het water binnen een half uur uit de straat verdwenen. Ook in de Koestraat in Westkapelle was wateroverlast ontstaan, de brandweer van Zoutelande ging daar ter plaatse om de overlast te bestrijden.

In Scharendijke was water in een woning geraakt. De brandweer van het dorp ging ter plaatse om de bewoners te helpen om het water weg te krijgen. Onder meer met trekkers hebben de brandweermannen de schade van de regenval kunnen beperken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren