Weerbericht:
Veel buien, in de kustgebieden mogelijk met onweer en veel regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Vlaketunnel morgen decor calamiteitenoefening

Toegevoegd: 21-06-2021, 11.56 uur
Vlaketunnel morgen decor calamiteitenoefening
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SCHORE - Het reguliere onderhoud morgenavond in de Vlaketunnel (A58) wordt door de hulpdiensten aangegrepen om een calamiteitenoefening te houden.


Vanaf 21.30 uur oefenen de politie, de brandweer, de ambulancedienst en Rijkswaterstaat samen een grootschalig ongeval in de tunnel. De alarmering voor deze oefening gaat op dezelfde manier als bij een ‘echt’ incident: via P2000. De alarmeringen vinden plaats tussen 21.30 en 22.30 uur, zo meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).

Volgens de Veiligheidsregio is het van groot belang dat de hulpdiensten bij een ongeval direct in actie komen, weten hoe ze het beste kunnen handelen en goed op elkaar zijn ingespeeld bij de hulpverlening. "Tijdens de oefening worden alle afspraken en procedures die hiervoor zijn opgesteld getoetst. Denk bijvoorbeeld aan de aanrijdroutes, gebruik maken van specifieke (tunnel)systemen en onderlinge communicatie. De oefening geeft ook invulling aan de vereisten die in de wetgeving zijn opgenomen ten aanzien van tunnelveiligheid", aldus de VRZ.

De oefening vindt plaats tijdens een reguliere onderhoudsperiode met twee nachtafsluitingen van de Vlaketunnel. "Daardoor wordt de overlast voor weggebruikers zo klein mogelijk gehouden", zo legt de Veiligheidsregio uit. De oefening start tussen 21.30 en 22.30 uur en duurt circa twee uur. De tunnel zelf is afgesloten tussen 21.00 en 05.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de N289.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren