Weerbericht:
Wisselend bewolkt
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 89 km

Groep Albanezen op zeiljacht, mensensmokkelaars opgepakt

Toegevoegd: 21-06-2021, 16.21 uur - Update: 21-06-2021, 17.52 uur
Groep Albanezen op zeiljacht, mensensmokkelaars opgepakt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Bij een gezamenlijke actie voor de Zeeuwse kust zijn zondagochtend 23 Albanezen aangetroffen op een zeiljacht. De Koninklijke Marechaussee heeft hierop twee van hen, mannen van 29 en 36 jaar oud, aangehouden voor mensensmokkel. Zij worden verdacht betrokken te zijn bij de organisatie van de reis.


De bemanning van het patrouillevaartuig Zeearend van de Kustwacht controleerde het zeiljacht tijdens een actie. Nadat de groep Albanezen was aangetroffen, werd het jacht terug begeleid naar de haven van Vlissingen. Daar wachtte de Marechaussee hen op en werden de twee mannen aangehouden als verdachte. Zij werden vervolgens in Hoogerheide vastgezet door de Marechaussee.

De andere Albanezen gaan het vreemdelingentraject in, zo meldt de Marechaussee vandaag. "Onder leiding van het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant doet de Marechaussee verder onderzoek in deze zaak. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten", aldus een woordvoerder, die verder meldt dat ook de Douane en de politie bij de actie betrokken waren.

Eerder dit jaar werden overigens ook al andere zeiljachten onderschept in Zeeland en Noord-Holland met daarop vreemdelingen die gesmokkeld werden. De recherche van de Marechaussee voerde ook onderzoeken uit naar mensensmokkel via het vasteland van Europa naar Engeland, waarbij vreemdelingen op rubberen bootjes probeerden de oversteek te maken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (21-6-2021 om 21:58)
Wij hebben hier een tekort aan betaalbare (huur)woningen voor onze mensen in Nederland. Dus ook niet voor asielzoekers. Klinkt hart maar is helaas de realiteit
Cookie-instellingen beheren