Weerbericht:
Vanochtend droog, vanmiddag regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Bijna 30 kilometer per uur te hard bij Ouwerkerk

Toegevoegd: 22-06-2021, 09.47 uur
Bijna 30 kilometer per uur te hard bij Ouwerkerk
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OUWERKERK - De politie heeft maandag in Ouwerkerk verschillende hardrijders betrapt op de Vissersweg. Eén persoon reed zelfs bijna 30 kilometer per uur te hard.


De controle vond plaats naar aanleiding van een reeks klachten over hardrijders op de betreffende weg. Ook gebeurden in het verleden al eens ongevallen, zo zegt de politie. In een uur tijd werden in totaal 23 voertuigen gecontroleerd. Drie weggebruikers bleken de geldende maximumsnelheid van 60 kilometer per uur flink overschreden te hebben. Ze reden namelijk meer dan 20 kilometer per uur te hard.

De bestuurder die het hardst reed, werd geklokt op 87 kilometer per uur (na correctie). De politie roept iedereen op om zich aan de maximumsnelheid te houden. "Zo voorkom je onveilige situaties en boetes", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wow (22-6-2021 om 17:19)
30km te hard joh bizar dat is niet normaal meteen rijbewijs invorderen, auto afpakken en emg cursus. (€€€)
Matthijs (22-6-2021 om 12:45)
Het is natuurlijk niet voor niks de testbaan van Ouwerkerk.
Timsalabim (22-6-2021 om 12:26)
“Onveilige situaties”; daarom heb je zeker twee max snelheden op de snelwegen hier he?
Peter Quest (22-6-2021 om 12:22)
haha, nou bij deze, ik fietste laatst door Oostkapelle en op de Duinweg scheuren ze je ook met 90km/h voorbij. Sterker, ze halen daar gewoon in. Mag je maar 30km/h en verkeer van rechts met veel toeristen. Lekker veilig. Dan kom je op de Duinbeekseweg, hahaha nou daar mag je 60km/h. Is niet eens haalbaar, maar er zijn er bij die het proberen. Ook lekker overzichtelijk. Ik begrijp echt niet dat de gemeente Veere daar niets aan doet of de politie daar niet in grijpt. Ik ga er gemakshalve vanuit dat de buurt toch ook wel zal klagen? Of ben ik de enige eenzame fietser die daar voor zijn sokken werd gereden?
Cookie-instellingen beheren