Weerbericht:
Een enkele bui. Morgenmiddag enige tijd regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 12 km

Granaten gevonden op strand Vlissingen

Toegevoegd: 22-02-2007, 09.22 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant

VLISSINGEN - Op het landingsstrand bij de Oranjedijk in Vlissingen zijn gisteren opnieuw granaten uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.


Twee weken geleden werd daar ook al munitie uit de Westerschelde gehaald. De vondst bestond gisteren uit vier kisten met munitie. In totaal ging het om ongeveer twintig granaten.

De kistjes zijn bij laagwater weggehaald door de Explosieven Opruimings Dienst (EOD). De munitie is op het strand bij Ritthem vernietigd. Op 7 februari werden 37 granaten gevonden.

Het waren 22 mortier- en 15 fosforgranaten. De EOD zoekt vandaag bij laagwater in de Westerschelde verder naar munitie uit de oorlog.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren