Weerbericht:
Wisselvallig en vrij koel zomerweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer uitgerukt voor dampende accu in plezierjacht

Toegevoegd: 24-06-2021, 00.28 uur
Brandweer uitgerukt voor dampende accu in plezierjacht
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De brandweer van Middelburg is in de nacht van dinsdag op woensdag uitgerukt voor een dampende accu aan  boord van een plezierjacht in Middelburg. Ter plekke werd de accu spanningsloos gemaakt waardoor er geen gevaar meer heerste.


Rond 02.30 uur werd de brandweer opgeroepen voor een nacontrole van een brand. Toen de bluslieden van de post aan de Stromenwijk aankwamen bij de Kinderdijk, bleek dat er op een plezierjacht een accu aan het dampen was. De opvarenden waren wakker geworden door de geur en het geluid hiervan en belden meteen de brandweer. Ter plaatse zorgden de brandweermannen ervoor dat de accu spanningsloos werd gemaakt en werd verwijderd. Hierdoor was het gevaar geweken.

Volgens de brandweer werden de opvarenden tijdig wakker door de geur en het geluid van de accu. Als dat niet was gebeurd, had hed volgens de bluslieden erger af kunnen lopen. De brandweer adviseert dan ook om rook-en COmelders op te hangen zodat men nog eerder wordt gewaarschuwd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
GER (24-6-2021 om 11:06)
te weinig onderhoud gepleegd naar mijn idee dus vette rekening sturen naar de booteigenaars.
Johan (24-6-2021 om 06:51)
je wordt niet wakker van geur. tijdens je slaap is je reukwaarneming uitgeschakeld want anders zou je rook ook ruiken, vandaar dat rookmelders geadviseerd worden.
Cookie-instellingen beheren