Weerbericht:
Buien en in de kustprovincies af en toe zware windstoten
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Munitie gevonden in onderzoek vogelvanger

Toegevoegd: 25-06-2021, 09.01 uur
In de woning werden ook tien dode vogels gevonden.
In de woning werden ook tien dode vogels gevonden.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft woensdag in Goes iemand aangehouden vanwege het bezitten van munitie. De politie kwam de persoon op het spoor tijdens een onderzoek naar het illegaal vangen van inheemse vogels.


Samen met de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Zeeland deed de politie onderzoek naar de persoon. In de flatwoning van de verdachte trof de politie drie vangkooien met daarin twee kauwen en twee eksters aan. Deze werden na kort onderzoek vrijgelaten. Bij nader onderzoek in de woning vond de politie ook munitie, een paar honderd knalpatronen en twee alarmpistolen. In het huis lagen ook 15 stuks van het vuurwerk Cobra 6. Verder werden 10 dode vogels aangetroffen.

Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het bezitten van munitie en wapens, het bezitten van zwaar illegaal vuurwerk en het vangen en doden van vogels.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (26-6-2021 om 12:02)
Dat denken de eksters en kauwen waarschijnlijk ook van mensen.
Remco (26-6-2021 om 09:33)
@P misschien omdat die vogels beschermd zijn. Mensen zijn er ook teveel, moeten we ……
P (25-6-2021 om 18:50)
Wat is er mis met het vangen van eksters en kauwen??? Deze krengen zijn er volgens mij veel te veel!!!!
Peter Quest (25-6-2021 om 15:20)
Gaan we nu ook al dit soort mensen vrij pleiten Rick Roll? Ik ben het volledig met Jan eens.
Rick Roll (25-6-2021 om 10:42)
Een beetje overdreven Jan. Die reactie maakt jou meer een engerd dan hem. Je moest eens weten hoeveel vogels per jaar doodgereden worden zonder consequenties... Wat deze gast heeft gedaan is niet goed, dat is niet ter discussie. Maar de overtrokken reactie is nergens voor nodig. Ik lees nergens dat hij die wapens of munitie heeft gebruikt. Gewoon een maandje zitten en een boete betalen. Laten we het opsluiten en de sleutel weggooien reserveren voor mensen die het echt verdienen, zoals een Dutroux.
jan (25-6-2021 om 09:57)
opsluiten en de sleutel weggooien alstublieft. wat een engerd
Cookie-instellingen beheren