Weerbericht:
Wisselend bewolkt
Verkeersinformatie:
39 files van totaal 149 km

Politie houdt groot buurtonderzoek Dauwendaele

Toegevoegd: 25-06-2021, 11.53 uur
De politie hield eind mei een actiedag in de wijk.
De politie hield eind mei een actiedag in de wijk.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Twaalf agenten hebben donderdag aangebeld bij in totaal zo'n 300 woningen in de wijk Dauwendaele. Dit in het kader van een groot buurtonderzoek naar de onderzoek rond de vermeende criminele organisatie 'Zone 8'.


Woensdag maakte de politie bekend de afgelopen vier weken bijna 20 personen in de leeftijd van 15 tot 24 jaar verhoord en aangehouden te hebben vanwege een onderzoek naar criminele activiteiten in en vanuit de wijk Dauwendaele. Volgens de politie missen de onderzoekers nog wat puzzelstukjes en heeft men het idee dat mensen in de wijk meer weten dan de politie.

De politie hoopt dat buurtbewoners meer informatie willen verstrekken en daarom zijn zo'n driehonderd woningen bezocht. Volgens de politie bevestigen bewoners over het algemeen het beeld dat politie en justitie reeds hadden opgedaan tijdens hun onderzoek. "Veel bewoners geven aan dat de overlast minder is geworden sinds er eind 2020 een mobiele camera in de Meanderhofstraat is geplaatst. Sommigen spraken wel hun zorgen uit dat de camera binnenkort weggaat. Zij vrezen dat de overlast weer toeneemt", aldus de politie.

Gemeente Middelburg heeft het plan 'Nieuw Perspectief' in werking gesteld om er voor te zorgen dat de overlast stopt en om ervoor te zorgen dat de jongeren een nieuw toekomstperspectief krijgen. De politie en de gemeente hopen dat de overlast nu afneemt maar mochten zich toch nog incidenten plaatsvinden, dan roept de politie op om deze direct te melden. "Ervaart u toch weer overlast? Ziet u iets gebeuren dat niet door de beugel kan? Of voelt u zich om een andere reden onveilig? Twijfel dan niet om de politie te bellen. Bel 112 als het spoed is. In alle andere gevallen belt u 0900-8844", zo legt de politie uit.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bassie (26-6-2021 om 01:58)
Ik heb de desbetreffende agenten zien lopen in mijn straat. Van mij wilde niets weten blijkbaar.
Moeder (25-6-2021 om 17:28)
Waarom die camera weer weghalen??
Cookie-instellingen beheren