Weerbericht:
Vrij helder, morgen overwegend bewolkt en af en toe regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Overvaller Middelburg opgepakt op A58 bij Rilland

Toegevoegd: 25-06-2021, 13.42 uur
Politiemensen bij de kapsalon in Middelburg.
Politiemensen bij de kapsalon in Middelburg.
© Foto: Remi Mesu
Door: Roland de Jong

RILLAND - Op de snelweg bij Rilland heeft de politie donderdagavond een 22-jarige man aangehouden vanwege de gewapende overval eerder op de dag in Middelburg.


Donderdagochtend kwam rond 08.50 uur een man kapperszaak Take-Off aan de Sint Janstraat binnen. Hij bedreigde het personeel met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. Hierna vluchtte hij de kapsalon uit met een onbekend geldbedrag.

De politie startte een onderzoek en hieruit kwam in de loop van de dag naar voren dat de 22-jarige verdachte, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, wel eens bij de zaak betrokken kon zijn. Toen hij rond 12.20 uur als bestuurder van een auto over de A58 bij Rilland reed werd hij door een arrestatie-eenheid aangehouden. De man is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. De auto is in beslag genomen en wordt onderzocht.

Via de politie reageert de Middelburgse burgemeester Harald Bergmann op de overval. Volgens hem hebben incidenten als een overval altijd grote impact op de slachtoffers. “Het maakt dan niet eens zozeer uit wat er buit gemaakt wordt, maar het feit dat je overvallen wordt, is echt afschuwelijk en heeft grote emotionele impact.”

Bergmann laat weten trots te zijn op de politie omdat nog geen 24 uur na de overval al een verdachte is aangehouden. “Ook in deze zaak heeft de politie weer laten zien dat de kans dat je in Middelburg gepakt wordt, groot is”, zo zegt de burgervader. De Zeeuwse politie bevestigt dat het oplossen van ernstige delicten zoals woninginbraken, overvallen en straatroven vaak succesvol is. "Een belangrijke oorzaak is de betrokkenheid van de Zeeuwse bevolking gekoppeld aan de gedreven agenten, die aan deze zaken werken", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Laatste nieuwsvideo's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JW (25-6-2021 om 15:54)
@Mariska en de meiden: goed bericht!! Sterkte verder
Peter Quest (25-6-2021 om 15:18)
Volgens de Middelburgse burgemeester Harald Bergmann hebben incidenten als een overval altijd grote impact op de slachtoffers. “Het feit dat je overvallen wordt, is echt afschuwelijk en heeft grote emotionele impact. Mee eens. Maar waarom ben ik dan wel veroordeeld zij het zonder straf in 2005 wegens het neerslaan van zo`n laf stuk tuig van een overvaller? Dat was mishandeling volgens het OM en de rechter. Ik noem het bedrijfsrisico. En ja loop nog steeds met problemen rond dat zo`n overvaller blijkbaar meer rechten heeft dan de slachtoffers. Maar goed, de politie doet eindelijk eens waar ze voor aangenomen zijn. Prima werk. Maar ik heb vanaf 2005 weinig tot geen vertrouwen meer in politie en justitie.
Cookie-instellingen beheren