Weerbericht:
Vannacht mistbanken, overdag perioden met zon. Donderdag meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Boetes voor onnodig gebruik oranje zwaailichten

Toegevoegd: 25-06-2021, 22.18 uur
Boetes voor onnodig gebruik oranje zwaailichten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij Terneuzen heeft de politie deze week de bestuurders van 10 verschillende voertuigen bekeurd voor het onterecht voeren van oranje zwaailichten.


Agenten van het Zeeuwse haventeam controleerden samen met collega's van de Dienst Infra Zuidwest van de Landelijke Eenheid. Dit gebeurde nadat afgelopen tijd al regelmatig was gewaarschuwd voor het onnodig gebruiken van oranje zwaailichten.

Volgens de politie kan het veelvuldig onterecht voeren van oranje zwaailichten ertoe leiden dat de signaalfunctie ervan verloren gaat. “Iedereen moet veilig langs de weg kunnen blijven werken en juist gebruik kunnen maken van de signaalfunctie van het oranje zwaailicht”, aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pietje (1-7-2021 om 21:24)
Nou ik als vuilnisman heb het vaak ook al staan de oranje lampen aan dat de mensen nog niet uitkijken en gwn bijna achterop rijden voor ze het zien denk dat dit al een paar jaar geleden had moeten gebeuren maarja beter laat als nooit
AntiGSM (28-6-2021 om 20:11)
Wij hebben duidelijk minder last van die enkele tevele zwaailichten dan van die duizenden te weing richtingaanwijzers die dus niet gebruikt worden, doe daar nu endelijk eens wat aan!
@ Jan (27-6-2021 om 12:41)
verwijt....En als een agent zijn of haar optische en akoestische signalen gebruikt, is dat gemeld bij de meldkamer en vaak heeft dat een reden....een overval, inbraak of een levensbedreigende situatie. Als je ergens geen verstand van hebt, kun je beter niks zeggen dan iets doms.
Timsalabim (26-6-2021 om 18:25)
Haha ja dat van die vrachtwagen chauffeurs klopt wel Ja; en ook altijd de hele kermis aan zetten als ze een collega tegemoed rijden om te “groeten”. Maar het lijd verschrikkelijk af! En die chauffeurs onderhand maar klagen klagen en klagen dat hun bet zo zwaar hebben en last hebben van anderen weggebruikers..
Jan (26-6-2021 om 08:37)
Wel wel de pot verwijd de ketel dat hij zwart ziet ,of de politie hen mooie blauwe lampjes nooit aanzetten met sirene ?en dit gebeurt ook regelmatig dit noemen ze dan de sterke hand der macht en dan mag je daar misbruik van maken
Mijn mening (25-6-2021 om 23:27)
Ze kunnen beter controleren op die kermisverlichting op de vrachtwagens en trailers, rode kentekenverlichting, 10 remlichten en 50 achterlichten. Bij de keuring onklaar gemaakt en een uur later werkt het weer. Bij regen zie je als achterop komend verkeer niets meer. Een echte vakman chauffeur herken je aan een truck zonder al die troep. Waar zijn die oranje lampjes voor die ze zelf plaatsen onder de spiegel??
Cookie-instellingen beheren