Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
69 files van totaal 275 km

Stormschade en meldingen wateroverlast

Toegevoegd: 27-06-2021, 19.25 uur - Update: 27-06-2021, 23.39 uur
De brandweer werd onder meer ingezet in Kortgene.
De brandweer werd onder meer ingezet in Kortgene.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Fikse buien hebben zondagavond op meerdere plekke in de provincie Zeeland voor wateroverlast gezorgd. In Oostburg werd een auto geraakt door een in tweeën gebroken boom.


Het incident in Oostburg (foto onder) vond rond 16.35 uur plaats op de Lange Heerenstraat (N253). Tijdens een onweersbui brak hier het bovenste deel van een boom af. Volgens de brandweer, die de situatie nadien weer veilig maakte, kon een naderende automobilist de boom niet meer ontwijken. "Dit met schade aan de auto als gevolg", aldus de brandweer.

Vanuit meerdere plaatsen kwamen meldingen binnen van wateroverlast. In Sluis was het rond 17.00 uur raak in de Dinsdagstraat (foto onder). Later kwamen ook nog meldingen vanuit de Westerschans in Goes en de Jan Dellaertstraat in Westdorpe. Rond 19.40 uur kwam nog een melding binnen van wateroverlast bij de Hoofdstraat in Sint Jansteen.

In de tussentijd waren op Noord-Beveland ook meerdere meldingen van wateroverlast. Bewoners van huizen aan de Torendijk in Kortgene (foto boven) belden rond 18.00 uur de brandweer toen regenwater niet alleen de straat blank zette maar ook bij hun woningen naar binnen liep. Even later werd ook nog melding gemaakt van wateroverlast in de Voorstraat in Wissenkerke.

Het KNMI had code geel afgekondigd vanwege onweersbuien met lokaal hagel, windstoten tot 75 kilometer per uur en veel regen. De waarschuwing geldt nog tot middernacht.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mar (27-6-2021 om 22:49)
In de Jan Dellaertstraat was het nog niet opgelost, want daar was men nu om half 11 nog weer met een pomp bezig. Ik registreerde een windstoot van 12,2m p/s tijdens de bui in de namiddag, tussen 4-5 u. kracht 6 dus en toen weer windstil. 40 mm in de regenmeter.
Cookie-instellingen beheren