Weerbericht:
Perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeilers overvallen door noodweer Wemeldinge

Toegevoegd: 27-06-2021, 19.36 uur
Zeilers overvallen door noodweer Wemeldinge
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

WEMELDINGE - De bemanning van de KNRM-reddingboot Jan van Engelenburg is zondag aan het einde van de middag opgeroepen nadat de opvarenden van een zeiljacht waren overvallen door noodweer.


De zeilers hadden op de Oosterschelde bij Wemeldinge last gekregen van tuigageproblemen. Door het noodweer en desoriëntatie ontstond paniek en daarom werd omstreeks 17.30 uur de bemanning van de reddingboot van het station Hansweert opgeroepen.

De opvarenden konden toch snel een veilig haven bereiken waardoor de inzet van de vrijwilligers van de KNRM niet meer nodig was en zij een minuut of 10 na de alarmering alweer afbesteld konden worden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (28-6-2021 om 11:52)
tja, overvallen door het noodweer, je zag die buien al uren van te voren aankomen.
Nelie (28-6-2021 om 09:40)
Een goede zeiler kijkt indedaad naar het weerbericht en zorgt op tijd terug in de haven te zijn. Dus overvallen is een groot woord in deze
MV (27-6-2021 om 22:40)
Naja zeilers…die kijken naar weerberichten. Overvallen door het noodweer lijkt me sterk.
Cookie-instellingen beheren