Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
42 files van totaal 177 km

Brandweer Kamperland uitgerukt voor meldingen van wateroverlast

Toegevoegd: 28-06-2021, 13.03 uur
Bij een manege in Kamperland liep het water naar binnen.
Bij een manege in Kamperland liep het water naar binnen.
© Foto: Brandweer Kamperland
Door: Remi Mesu

KAMPERLAND - De brandweer van Kamperland is zondagavond opgeroepen voor twee meldingen van wateroverlast in de omgeving van Kamperland. Bij verschillende gebouwen liep water naar binnen.


De brandweermannen kregen rond 18.00 uur de eerste melding van wateroverlast binnen. In een woning aan de Voorstraat in Wissekerke kwam door de stevige regenbuien water naar binnen stromen. Door de behoorlijke hoeveelheid regen stond er toen de brandweer aankwam al 5 tot 10 centimeter water in de woning.

Ter plaatse was de bewoner al bezig met een eigen dompelpompje om het overtollig regenwater uit de tuin weg te pompen. Omdat er een nieuwe melding van wateroverlast binnenkwam, besloten de brandweermannen om in overleg door te gaan naar de volgende melding. Die keuze werd gemaakt omdat de bewoner de overlast met het eigen materiaal goed aan kon.

De nieuwe melding van wateroverlast was in een manege aan de Stekeldijk te Kamperland. Daar was water een gebouw ingelopen waar 28 paarden stonden. Ter plaatse pompten de brandweermannen de riolen leeg tot het water vanzelf weer weg kon stromen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren