Weerbericht:
Vannacht mistbanken, overdag perioden met zon. Donderdag meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politieagent schiet op man in Vlissingen

Toegevoegd: 28-06-2021, 20.41 uur - Update: 28-06-2021, 22.32 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De rijksrecherche doet in Vlissingen onderzoek naar een incident waarbij een agent schoten heeft gelost en een man gewond is geraakt. De straat is momenteel met schermen afgezet voor het onderzoek.


Het incident gebeurde rond 18.55 bij de Jozef Israëlslaan in Vlissingen. Een agent voelde zich daar volgens een politiewoordvoerder tijdens een controle genoodzaakt om zijn vuurwapen te gebruiken. Bij het schot raakte de verdachte gewond en is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Op filmpjes die op het social media kanaal Snapchat circuleren is te zien hoe een man op zijn knieën zit met zijn handen omhoog. Vervolgens is er een knal te horen.

Het slachtoffer is onder politiebegeleiding door het ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht. Het is onbekend wat zijn toestand op dit moment is. De straat waar het incident plaatsvond is inmiddels afgesloten met zwarte schermen. De rijksrecherche zal ter plaatse komen om onderzoek te doen naar het voorval.

De politie Zeeland-West-Brabant laat weten dat er "veel vragen" zijn over het voorval. "Ook wij hebben nog veel vragen en doen onderzoek. Dit onderzoek wordt grondig gedaan en vergt tijd", aldus de woordvoerder.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (29-6-2021 om 15:06)
Goed gehandeld door deze agent. Veel sterkte voor de agent.
Grote Smurf (29-6-2021 om 10:21)
@nina, ik zat al te wachten op de eerste politiehater die er gebruik van maakt en het verhaal van de video verdraait. De man luisterde niet naar de politie en greep in zijn zak om iets te pakken waarop de agent (niet wetende of dit een pistool was) zichzelf heeft beschermt en dat tuig in zijn been schoot. Kortom, top actie van de agent. Niet luisteren dan maar voelen.
Rinus (29-6-2021 om 09:56)
Agenten staan onder druk, handhaven corona etc. Kan me eea voorstellen al is dit niet goed te praten. Agent voelde zich ws bedreigd. Als burger zijn het mijn "vrienden " ze zijn DE beschermende factor. Blij dat ik een Vlissinger ben,ondanks dit. Hoop dat het slachtoffer gaat NADENKEN.
Karl (29-6-2021 om 08:57)
Wie niet horen wil moet maar voelen. Hard aanpakken dat tuig in de ghetto.
Bloemenbuirtje (29-6-2021 om 07:34)
Zal weer eens niet raak zijn in Vlissingen. In de bloembuurt loopt in een notendop zoveel gespuis rond dat 'echt' woongenot ver te zoeken is. Blij dat ik Vlissingen verlaten heb
Kees (29-6-2021 om 06:47)
Goed gehandeled door de politie.
Cookie-instellingen beheren