Weerbericht:
Wisselend bewolkt
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 263 km

Waarschuwingsborden bij Otheense kreek Terneuzen

Toegevoegd: 01-07-2021, 18.37 uur
Waarschuwingsborden bij Otheense kreek Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - De gemeente Terneuzen plaats deze week op elf locaties rondom de Otheense kreek in Terneuzen waarschuwingsborden. Het gaat hier om borden die aangeven dat je niet in het water mag springen of duiken.


Duiken of springen in ondiep water kan namelijk leiden tot ernstige verwondingen. Door het plaatsen van deze borden wil de gemeente zwemmers bewust maken van dit gevaar. Omdat de Otheense Kreek geen officiële zwemwaterlocatie is, controleert de provincie niet op veiligheid. Daarnaast controleert het waterschap niet op zwemwaterkwaliteit.

Zwemmen in de Otheense Kreek is - met uitzondering van de vier overstortlocaties - niet verboden. De overstorten zijn afgebakend en bevatten borden ‘verboden te zwemmen binnen de afrastering’. Zwemmen in oppervlaktewater kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Je kunt hierbij denken aan kans op maag- of darmklachten, zwemmersjeuk of oorontsteking.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (2-7-2021 om 11:00)
ik snap heel goed dat jongeren in de kreek gaan zwemmen .een oplossing zou zijn dat er aan de Westerschelde een ''fatsoenlijk strand zou zijn waar ze wel kunnen zwemmen .dus niet zoiets als bij de Westbeer .daar kan je NIET zwemmen vanwege de stroming .dus een opgespoten strand bij het Schelpenhoekje .ben je ook gelijk dat gevaarlijke puin in die hoek kwijt en er is daar bijna geen stroming en je ben ver van de vaargeul verwijderd .maar ja Terneuzen en zulke voorzieningen dat is nog nooit een goed match geweest .je kan het zand beter naar Knokke brengen ipv hier er mooi strand mee te maken
Cookie-instellingen beheren