Weerbericht:
Wisselend bewolkt
Verkeersinformatie:
34 files van totaal 161 km

Gezamenlijke controle op snelweg A58

Toegevoegd: 02-07-2021, 11.58 uur
De controle werd bij verzorgingsplaats 'T Scheld gehouden.
De controle werd bij verzorgingsplaats 'T Scheld gehouden.
© Foto: Politie Zeeland-West Brabant
Door: Remi Mesu

RILLAND - De politie, Koninklijke Marechaussee, Douane en de Belastingdienst hebben donderdagavond een gezamenlijke controle langs de A58 gehouden. Het verkeer dat Zeeland in reed werd gecontroleerd op verschillende zaken.


De controle die bij 't Scheld werd gehouden was gericht op verkeer, ondermijning en op bendes die door Europa rondtrekken. Tijdens de controle werden twee voertuigen met bijbehorende kentekenplaten in beslag genomen in verband met de geldigheid van de kentekenplaten. Verder testten drie personen positief op het rijden onder invloed van drugs.

Van één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd na een snelheidsovertreding van 50 km/h te hard. In totaal werden er vijf bekeuringen voor snelheid geschreven, volgens de politie varieerden de overtredingen tussen de 26 en 44 km/h boven de toegestane snelheid.

Aan het eind van de controle troffen de agenten een personenauto aan waar 41 flessen lachgas in de kofferbak lagen. Tegen de bestuurder is een proces verbaal opgemaakt voor het onjuist vervoeren van gevaarlijke stoffen over de weg. De bestuurder wilde zich in eerste instantie niet identificeren, waardoor hij is aangehouden voor het niet tonen van een identificatiebewijs. 

Verder werden er een aantal bekeuringen geschreven voor diverse overtredingen zoals het onverzekerd rijden, vasthouden van de mobiele telefoon tijdens het rijden, het niet dragen van de autogordel en het inhalen over de vluchtstrook. Ook de Marechaussee, Douane en Belastingdienst hebben volgens een woordvoerder diverse zaken gezien waar verder onderzoek naar gedaan zal worden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren