Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 113 km

Verschillende overtredingen geconstateerd bij integrale controle Marina Beach

Toegevoegd: 02-07-2021, 14.47 uur
Verschillende overtredingen geconstateerd bij integrale controle Marina Beach
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

HOEK - Verschillende instanties hebben op donderdag 1 juli een integrale controle uitgevoerd op recreatiepark Marina Beach in Hoek. Bij de controle werden verschillende overtredingen geconstateerd.


Bij de controle waren verschillende overheidsinstanties betrokken zoals de Belastingdienst, Veiligheidsregio Zeeland, politie, Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en gemeente Terneuzen. Bij de controle werden verschillende overtredingen geconstateerd. Zo was er sprake van onrechtmatige bewoning, huisvesting van arbeidsmigranten en een overtreding van de brandveiligheidsvoorschriften. Ook was er een aanwijzing van een mogelijke overtreding van de Wet minimumloon. Een aantal instanties heeft situaties aangetroffen waar zij nog nader onderzoek naar gaan doen.

De gemeente controleerde onder andere op de naleving van het bestemmingsplan, het bijhouden van een nachtregister en uitkeringsfraude. Veiligheidsregio Zeeland heeft gekeken naar brandveiligheid op het park. Verder controleerde de Belastingdienst op administratieve verplichtingen, zoals de bewaar- en informatieplicht. 

De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid lette op de naleving van de regels op het gebied van eerlijk werk. Daarbij wordt onder meer gekeken of werknemers wel voldoende betaald krijgen en of hun werktijden in orde zijn. De politie lette naast de veiligheid van de controleurs ook op signalen van ondermijnende criminaliteit.

Volgens burgemeester Erik van Merrienboer van Terneuzen worden de controles op bedrijventerreinen en recreatieparken gehouden om een signaal af te geven: “We willen aan bedrijven en burgers die zich niet aan de regels houden laten zien dat we dat niet tolereren. En voor bedrijven en burgers die zich wel aan de regels houden, is het belangrijk dat ze zien dat we handhaven als iemand dit niet doet.”


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (3-7-2021 om 13:04)
dat moeten ze daar veel vaker doen .deze misstanden zijn niet van vandaag of gisteren hoor .dat bestaat al heel lang .maar ja geld verdienen he
Cookie-instellingen beheren