Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Vissers met ondermaatse zeebaarzen op zak aangehouden

Toegevoegd: 03-07-2021, 00.03 uur
De vissen zijn gedoneerd aan vogelopvang de Mikke.
De vissen zijn gedoneerd aan vogelopvang de Mikke.
© Foto: Politie Zeeland-West Brabant
Door: Remi Mesu

HOEK - De politie heeft donderdagmiddag in Hoek twee mannen uit Bergen op Zoom aangehouden. Het tweetal had gevist aan de Westerschelde. Bij controle bleek dat zij in het bezit waren van 36 ondermaatse zeebaarzen.


De politie kwam het duo rond 12.45 uur tegen op de Nieuw Neuzenweg in Hoek. In de auto van de vissers troffen de agenten de zeebaarzen aan. De minimummaat voor zeebaars is 42 centimeter, de aangetroffen zeebaarzen varieerden tussen de 22 en 31 centimeter. Naast de minimummaat voor zeebaars, mag je per persoon, per dag maximaal twee bovenmaatse zeebaarzen meenemen.

De aangetroffen zeebaarzen werden in beslaggenomen. Aangezien zij niet meer leefden, werden zij, in overleg met de officier van justitie ter beschikking gesteld aan de vogelopvang de Mikke in Middelburg. Na verdere controle van de auto van de twee aangehouden mannen werden nog acht bebroede eieren van de wilde kuifeend aangetroffen. Een kuifeend is een beschermde inheemse diersoort. Na verhoor werden de mannen in vrijheid gesteld. Zij moeten zich later verantwoorden bij de rechter.

De agenten geven aan dat er in de toekomst meer controles gaan plaatsvinden op het bezit van ondermaatse zeebaars. Afgelopen maart werd er in Rotterdam nog een stroper bekeurd voor in het bezit hebben van 26 zeebaarzen, waarvan 12 ondermaats. De stroper kreeg toen een boete opgelegd van 2860 euro.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Prowildlife (3-7-2021 om 08:49)
Keihard aanpakken
Cookie-instellingen beheren