Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Reddingboot neemt zeiljacht met technische problemen op sleeptouw

Toegevoegd: 03-07-2021, 22.35 uur
Het zeiljacht werd op sleeptouw genomen naar de haven.
Het zeiljacht werd op sleeptouw genomen naar de haven.
© Foto: KNRM Neeltje Jans
Door: Remi Mesu

NEELTJE JANS - Een reddingboot van de KNRM is zaterdagmiddag uitgerukt voor een zeiljacht dat mogelijk water zou maken. Ook zou er bij het schip rook zichtbaar zijn in de machinekamer. Uiteindelijk heeft de bemanning van de reddingboot het jacht op sleeptouw genomen.


De KNRM werd rond 16.40 uur gealarmeerd ter assistentie van een zeiljacht dat water zou maken en waarbij er rook zichtbaar was in de machinekamer. Bij aankomst was één van de bemanningsleden van de reddingboot overgezet naar het zeiljacht.

Die medewerker zag al snel dat er geen water het jacht binnen kwam. De rook werd veroorzaakt doordat de motor door een technisch defect warm was gelopen. De bemanning van de reddingboot nam het jacht op sleep en meerde het veilig af in de haven.
 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren