Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Arnemuidenaar dreigde anderen neer te schieten

Toegevoegd: 05-07-2021, 10.43 uur
Arnemuidenaar dreigde anderen neer te schieten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - De man die zondagmiddag in Arnemuiden werd aangehouden wegens het uitten van doodsbedreigingen zit nog vast. Hij had gedreigd anderen neer te schieten, zo meldt de politie vanochtend.


Getuigen belden rond 14.30 uur de politie nadat de 39-jarige Arnemuidenaar bij de Langeweg in Arnemuiden had gedreigd om ernstig geweld tegen hen te gebruiken. "De man zou gedreigd hebben om iemand neer te schieten", zo licht de politie de bedreigingen toe. Agenten gingen ter plekke en deden uit voorzorg kogelwerende vesten aan.

"Omdat de man niet luisterde naar de opdrachten die de politiemensen hem gaven en er mogelijk sprake van was dat hij een vuurwapen op zak zou hebben, is de man door de politie onder schot gehouden. Een hondengeleider haalde vervolgens zijn politiehond uit de auto en toen voldeed de verdachte wel aan de bevelen van de politie", aldus de woordvoerder.

Alhoewel de man voldeed aan de bevelen, wilde de man niet meewerken aan zijn arrestatie. Hij werd daarom naar de grond gewerkt. Hij is vervolgens geboeid overgebracht naar een politiecellencomplex. Het geweld dat door de agenten is toegepast is gerapporteerd aan een hulpofficier van justitie, zo meldt de politie.

De verdachte is in verzekering gesteld en zit nog vast in het politiecellencomplex. "Hij mag een verklaring afleggen over hetgeen er zondag heeft plaatsgevonden. Ook de getuigen worden door de politie gehoord. Door de slachtoffers werd aangifte gedaan. Er raakte niemand gewond", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren