Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Lichaam inderdaad van vermiste zwemmer

Toegevoegd: 05-07-2021, 19.18 uur - Update: 05-07-2021, 19.48 uur
Het slachtoffer is een Duitse toerist.
Het slachtoffer is een Duitse toerist.
© Foto: Remi Mesu
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De persoon die vanochtend levenloos werd aangetroffen in zee bij Breskens is inderdaad de vermiste zwemmer waarnaar eerder al door de hulpdiensten werd gezocht. Dat meldt de politie.


Het lichaam van het slachtoffer, een 24-jarige toerist uit Duitsland, werd vanochtend rond 07.00 uur aangetroffen. Bij de hulpdiensten werd eerder (rond 02.15 uur) al alarm geslagen over een twintiger die vermist zou zijn in zee tussen Breskens en Cadzand. Volgens de KNRM waren vannacht meerdere mensen op het strand aanwezig en besloot één van hen een duik te nemen. De badgasten verloren hem echter uit het oo en hierop werd alarm geslagen via 112.

Verschillende reddingboten van de KNRM gingen de zee op om naar de zwemmer te zoeken. Bij de zoekactie sloten ook vaartuigen van Rijkswaterstaat en het loodswezen aan. Vanaf de kant werd gezocht door de bemanning van een kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM en vanuit de lucht zocht een helikopter van de Nederlandse Kustwacht het gebied af. Rond 06.30 uur werd de zoekactie beëindigd. Een half uur later werd het stoffelijk overschot ontdekt. Dat gebeurde op een strand in de buurt van de plek waar de man te water was gegaan, zo meldt de KNRM.

Volgens de politie is inmiddels vast komen te staan dat het lichaam dat vanochtend werd gevonden inderdaad dat van de vermiste zwemmer is. De politie laat weten niet uit te gaan van een misdrijf. "Het onderzoek is afgerond en de familie van het slachtoffer is in kennis gesteld", zo meldde de politie rond 19.15 uur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren