Weerbericht:
Plaatselijk (dichte) mist, verder veel bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Voorzitter VRZ: ‘Zware boodschap van kabinet’

Toegevoegd: 09-07-2021, 21.10 uur
Voorzitter VRZ: ‘Zware boodschap van kabinet’
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Erik van Merrienboer, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) zag het naar eigen zeggen de laatste dagen al aankomen maar noemt het weer verder aanscherpen van de coronamaatregelen wel een zware boodschap. “Zeker voor ondernemers in de horeca, evenementen en culturele sector en voor onze jeugd”, aldus Van Merrienboer.


“Juist nu we zo kort in een soepelere fase zitten en ons weer vrijer konden bewegen, dwingt corona ons zo snel al weer tot meer voorzichtigheid. Ik heb begrip dat het kabinet nu aan de rem trekt. Want we kunnen niet wachten, en we moeten nu allemaal ‘meeremmen’ om straks weer sneller vooruit te kunnen. Maar dat kost – juist in deze fase – veel energie”, aldus de VRZ-voorzitter in een verklaring.

Van Merrienboer: “Ik begrijp ook dat de teleurstelling bij veel mensen groot is. Bij de horeca, bij de discotheken, bij al die evenementen die soms al aan het opbouwen waren. En iedereen die alweer uitkeek naar feest en ontmoeting.
Met elkaar kunnen we en moeten we een nieuwe piek voorkomen. Vooropgesteld door vaccinatie. Maar daarnaast kunnen we helaas nog niet zonder de extra alertheid van iedereen. Ga bewust en voorzichtig om met de ruimte die er nog wel is. Blijf je aan de basismaatregelen houden, vermijd grote groepen. Juist omdat zoveel mensen, ook jongeren, echt lang ziek kunnen worden door corona. Onze belangrijkste drive moet blijven om dat zoveel mogelijk te voorkomen. Alleen zo kunnen we samen door deze crisis."

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (10-7-2021 om 16:42)
Jan en jaja, precies!!! Koos P. Welterusten en slaap lekker verder...
Moeder (10-7-2021 om 16:41)
Zolang er zo massaal getest blijft worden.. Blijven we in deze ellende zitten. Ze moeten alleen naar de ziekenhuisopnames kijken. Zolang die maar laag blijven is er niks aan de hand!
Ja-Ja (10-7-2021 om 08:18)
Aan Erik van Merrienboer. U als ondergeschikte van de overheid wil ik vragen:?Stel deze vragen aan GGD en overheid!Zal u vermoedelijk niet doen!! [Bij thuisarts.nl word je ook niet wijzer.!!] Hoe staat testapparaten ingesteld??!! Wat geeft gegevens aan? Is het corona? Is het zware griep? Is het licht griep? Ben ik snotterig? Is het hooikoorst?enz Het onbegrijpelijke prikken met welke? Wordt alles automatisch ,wat je ook heb ,corona?Het lijkt er wel op !!! Overtuig me met je eigen eerlijke antwoorden[ en ik ga ook voor een prik] Of u bent .Wiens brood ik eet diens woord ik spreek Nu ben ik nog een Wappie en met 75 jaar kerngezond. Vaak griep gehad en lichaam herstelde het zelf met opgebouwde natuurlijke weerstand.
Koos P. (9-7-2021 om 23:28)
Zware boodschap voor de jeugd? Als ik de berichten zo mag geloven dan is de jeugd juist verantwoordelijk voor het feit dat de besmettingen nu weer toenemen. Dus die dragen straks gewoon de gevolgen van hun eigen gedrag, misschien leren ze er van. Al vrees ik het ergste. Het is tegenwoordig allemaal ikke, ikke, ikke en nu mag dus iedereen stikken. Ik hoop dat het die 2 weken feesten waard was!! En bedankt.
Jan (9-7-2021 om 23:10)
Ga er maar aanstaan. De groep die de IC deed overbelasten is inmiddels gevaccineerd. Nu dan kunnen we toch weer open. Voor een prikkie krijg je de vrijheid terug/ dansen met jansen enz. droom verder en blijf u vooral testen dan blijft Nederland voorgoed op slot. Bescherm de ouderen dat is gebeurd.
Cookie-instellingen beheren