Weerbericht:
Wisselend bewolkt
Verkeersinformatie:
39 files van totaal 164 km

OM wil maanden cel voor brandstichting en bedreiging

Toegevoegd: 10-07-2021, 10.10 uur
OM wil maanden cel voor brandstichting en bedreiging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 56-jarige Terneuzenaar G. R. is vrijdag in de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van een half jaar waarvan twee maanden voorwaardelijk en toezicht door de reclassering geëist. Dit vanwege brandstichting en bedreiging.


Eind maart liep R. in de directe omgeving van een winkelcentrum aan de Kennedylaan in zijn woonplaats te zeulen met een jerrycan met daarin enkele liters benzine. Hij stichtte daar op de weg een brandje en vervolgens deed hij hetzelfde in een portiek bij het winkelcentrum. Waarom werd overigens niet echt duidelijk.

Enkele weken na de brandstichtingen, toen hij zijn met planken dichtgetimmerde woning in wilde gaan, werd hij door de politie dringend verzocht daarmee op te houden en te vertrekken. In plaats van daaraan gehoor te geven, bedreigde hij een agente met een hamer.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren