Weerbericht:
Zonnig, morgen overwegend bewolkt en af en toe regen
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 17 km

Palingvisser verstopt zich in rietkraag Terneuzen

Toegevoegd: 11-07-2021, 09.49 uur
De gevangen paling werd direct teruggezet.
De gevangen paling werd direct teruggezet.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Ondanks dat hij zich had geprobeerd te verstoppen heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag in Terneuzen een man weten te achterhalen die illegaal aan het vissen was.


Bij de Otheense kreek werd een aantal strooplijnen aangetroffen. In de directe omgeving vond de politie ook een fiets die niet op slot stond. De opgeroepen agenten vermoedden dan ook dat de stroper nog wel eens in de buurt kon zijn en daarom werd de rietkraag afgezocht met behulp van een warmtebeeldcamera.

In de rietkraag werd een 60-jarige man liggend aangetroffen. "Om niet ontdekt te worden had de man gras en riet over zichzelf heengetrokken", zo meldt de politie. De man bleek de strooplijnen te hebben uitgezet in de hoop om paling te kunnen vangen. Paling is echter een beschermde vissoort en moet altijd direct worden teruggezet als deze (per ongeluk) wordt gevangen.

Toen de strooplijnen werden verwijderd bleek dat aan één van de lijnen reeds een paling zat. "De paling werd ontdaan van de haak en mocht verder van zijn vrijheid genieten in de Otheense kreek", aldus de politie. Tegen de visser werd proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Laatste nieuwsvideo's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (12-7-2021 om 08:53)
Wat gek dat de paling een beschermde vissoort is die je direct terug moet zetten als je er eentje vangt. Bij de viswinkel en op de markt kun je ze gewoon kopen. Ik weet toevallig dat je palingen niet in gevangenschap kunt kweken dus ook de palingen in de winkel moeten ergens gevangen zijn.
Wim (12-7-2021 om 07:07)
Deze paling heeft geluk dit werd in verleden meer gedaan als tegenwoordig.
Arend Bareman (11-7-2021 om 13:38)
hebben ze niets beters te doen dan iemand te pakken
Hoekenees (11-7-2021 om 11:54)
Is die paling alleen in Terneuzen beschermd dan? De palingen die in Hoek gevangen worden gaan vermoedelijk gewoon de pan in hoor. En ja, die worden ‘s nachts gevangen, meestal door overlast gevende, luidruchtige, kamperende Belgen. Maar ach,, het mag allemaal van de visvereniging.
Cookie-instellingen beheren