Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Belgische fietsers ten val bij IJzendijke

Toegevoegd: 11-07-2021, 17.40 uur
Belgische fietsers ten val bij IJzendijke
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

IJZENDIJKE - Drie Belgische fietsers zijn vandaag aan het einde van de ochtend ten val gekomen op de Zachariasweg in het buitengebied van IJzendijke. Twee van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht.


De drie waren volgens de politie samen op pad toen ze rond 11.50 uur ten val kwamen. Waardoor dat precies gebeurde is niet duidelijk. Eén van de drie zat op een wielrenfiets, twee anderen reden op een zogeheten speed pedelec. Na de melding werd de traumahelikopter uit Nijmegen opgeroepen maar die kwam niet meer ter plaatse.

De man die op de wielrenfiets had gezeten is naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. Deze 45-jarige man had volgens de politie schaafwonden en mogelijk een gebroken sleutelbeen. Eén van de personen die reed op een speed pedelec liep hoofdletsel op. Deze 68-jarige fietser is naar het ziekenhuis in het Belgische Gent gebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henny (12-7-2021 om 22:01)
Ze moeten dat hele fietsen gewoon afschaffen. Dan kunnen diegene die er alleen op af kunnen geven ook een nieuwe hobby zoeken. Speedpedellec niet zonder rijbewijs en jaarlijkse keuring boven zeg 70 jaar. En ik hoop dat ze deze heren een alcohol test afgenomen hebben.
Martin (12-7-2021 om 13:49)
Verbaast me dat je hoofdletsel heb met een speed pedelec... je hebt dan toch een helm op?
fietser (12-7-2021 om 13:12)
Mijn man is ook 68 en mijn moeder is het omgekeerde in leeftijd, mogelijk toch iets niet goed gegaan en ja als je dan wat harder rijdt met de racefiets en de Speed Pedelec kom je hard neer en is de verwonding mogelijk ernstiger dan dat je een rustig ritje maakt. Beterschap aan allen. Bejaard zeggen we niet meer tegenwoordig we hebben het over ouderen. Of op zeer hoge leeftijd.
Piet Polletiek (12-7-2021 om 12:01)
De hoofdschuldige is de staat der Nederlanden. Die heeft de wet zo in elkaar gezet, dat wielrijders misbruik gaan maken van de wet over zwakke weggebruikers. Daardoor zijn er situaties ontstaan, waardoor de fietsers roekelozer zijn gaan rijden!
jacob (12-7-2021 om 11:09)
@Merien over oud gesproken sommige ouderen reageren beter dan jongeren. En ik snap je verhaal niet men kan gewoon een fout maken en dat is niet leeftijd gerelateerd. En beter een gewone fiets gebruiken is niet voor iedereen weggelegd. Mensen meteen lichamelijke gezondheid beperking zijn gebaat met een e bike.
Michel (12-7-2021 om 11:06)
@merien, dit heeft niets met ouderdom te maken. Het is gewoon, hoe verantwoordelijk je fietst.
Cookie-instellingen beheren