Weerbericht:
Wolkenvelden, ook wat zon en vrijwel overal droog. Morgen meer zon.
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Politie deelt officiële waarschuwing uit aan jongeren voor overtredingen

Toegevoegd: 13-07-2021, 07.52 uur
De agenten troffen een grote hoeveelheid sterke drank aan.
De agenten troffen een grote hoeveelheid sterke drank aan.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag bij Terneuzen een groep jongeren gewaarschuwd voor onder meer het overtreden van de coronaregels, het veroorzaken van overlast en het in bezit hebben van alcohol. Volgens de politie volgt er bij een nieuwe overtreding straf.


De politie surveilleerde de laatste tijd al vaker in de omgeving van de Otheense kreek omdat er in de avond en nacht regelmatig overlast veroorzaakt wordt door nachtrumoer en afval. In de nacht van maandag op dinsdag troffen de agenten ter hoogte van de waterviolier in totaal dertien jongeren in de leeftijd van 14 tot 17 jaar aan.

Volgens de politie was de groep al van ver te horen. Eenmaal aangekomen bij de groep zagen de agenten dat de jongeren in het bezit waren van een forse hoeveelheid sterke drank. Vanwege het late tijdstip, het niet houden aan de coronamaatregelen, het bezit van sterke drank en het veroorzaken van overlast besloot de politie een officiële waarschuwing te geven en direct de ouders van de jongeren in te lichten. Daarop werd de groep naar huis gestuurd door de agenten. Bij een volgende constatering volgt er een Haltstraf of boete.

 

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (13-7-2021 om 17:02)
Corona regels??? Als de ouderen en kwetsbaren ingeënt waren, zouden die toch niet meer gelden? Hebben jullie het nu door?? We worden "gewoon" kort gehouden en dat zal nóóit meer stoppen... Ze hebben nu pas goed geroken aan de macht...
bram goeree (13-7-2021 om 12:29)
nou nou die zullen onder de indruk zijn .gelijk bekeuren .14 tot17 jaar en dan sterke drank ,overlast veroorzaken en rotzooi achterlaten en dan een waarschuwing ? door dit ''softe'' beleid loopt het steeds verder uit de hand
VdVonck (13-7-2021 om 10:39)
Zo kan het dus ook!
zeeuw (13-7-2021 om 09:43)
hier hoort ook een boete bij voor de rotso die ze achter laten
Timsalabim (13-7-2021 om 08:26)
Sinds wanneer is het “bezit van alcohol” strafbaar? Heb thuis ook nog wel wat flessen staan, krijg ik nu een inval van de BOA?
Cookie-instellingen beheren