Weerbericht:
Wisselend bewolkt
Verkeersinformatie:
38 files van totaal 172 km

Spookrijder onder invloed aangehouden op A58

Toegevoegd: 15-07-2021, 09.03 uur
Spookrijder onder invloed aangehouden op A58
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politie heeft woensdagavond op de A58 ter hoogte van Middelburg een spookrijder aangehouden. De man bleek onder invloed te zijn.


Zeker vijf automobilisten meldden via 112 dat er een spookrijder op de A58 reed. De man reed met, volgens melders, extreem hoge snelheid vanuit de richting Goes naar Vlissingen over de verkeerde rijbaan. Automobilisten die daar wel in de juiste richting reden zagen zich genoodzaakt over de vluchtstrook te gaan rijden. 

Ter hoogte van de afslag Middelburg stopte de auto. Agenten die ter plaatse waren zijn naar de auto toegelopen en trokken de sleutels uit het contact. Vanwege het gedrag van de man vermoedden de agenten dat de man onder invloed was. Uit een blaastest bleek dat hij te veel had gedronken. Uit een speekseltest bleek dat hij ook onder invloed was van THC, de werkzame stof in hasj en wiet.

De automobilist, een 24-jarige Vlissinger, is rond middernacht aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Een GGD-arts heeft daar bloed van de man afgenomen. Dat zal worden onderzocht door het NFI. Als de uitslag bekend is neemt een officier van justitie een besluit over de verdere afhandeling van de zaak. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en het CBR is in kennis gesteld van het verkeersgedrag van de man. Mogelijk gaat die instantie de man nog een educatieve maatregel opleggen.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Aanname (16-7-2021 om 19:55)
Wat een sukkel! Laat deze man nooit maar dan ook nooit meer een auto besturen. Beetje andere weggebruikers in gevaar brengen. Ben je niet helemaal lekker in je hoofd!
Ineke (16-7-2021 om 13:13)
Haal zulke mensen voorgoed van de weg. Het is nu goed afgelopen. Geef hem geen kans dit nog eens te kunnen doen
Michelle (15-7-2021 om 15:38)
En auto geen rijbewijs meer en auto verbeurd verklaren!
Peter Quest (15-7-2021 om 12:28)
Mogelijk gaat die instantie de man nog een educatieve maatregel opleggen. Hallo zullen we niet gewoon deze man zijn rijbewijs voorgoed in nemen? Lijkt me een betere oplossing dan dat slappe overheidsbeleid.
Cookie-instellingen beheren