Weerbericht:
Plaatselijk mist, verder veel bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 15 km

Waterschap Scheldestromen stuurt personeel naar Limburg

Toegevoegd: 16-07-2021, 18.33 uur
Eerder schoten reddingsbrigades uit Zeeland ook al te hulp in Limburg.
Eerder schoten reddingsbrigades uit Zeeland ook al te hulp in Limburg.
© Foto: Reddingsbrigade Middelburg
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen stuurt medewerkers en materieel naar Limburg om hulp te bieden bij de wateroverlast die daar is ontstaan. Donderdagnacht zijn de eerste medewerkers vertrokken. Vooral aan dijkinspecteurs en coördinatoren is behoefte.


Buiten het personeel heeft het Zeeuwse waterschap verschillend materieel klaar staan dat door Waterschap Limburg kan worden gebruikt. Hierbij gaat het om zandzakken, vulmachines, boten, gereedschap, noodpompen en aggregaten.

“Ik vind het niet meer dan logisch dat we onze Limburgse collega’s in zo’n heftige situatie ondersteuning bieden", vertelt Dijkgraaf Toine Poppelaars. "Tegelijkertijd ben ik ook ontzettend trots dat er direct medewerkers klaar staan om onze Limburgse collega’s te helpen. We leven mee met alle getroffenen en wensen hen en onze waterschapscollega’s in Limburg veel sterkte toe”.

De hulp van het waterschap is tot nu toe vooral gericht op mankracht. Scheldestromen heeft een calamiteitenteam ingezet dat hulp aan Limburg verder voorbereidt. De verwachting is dat komende dagen nog meer Zeeuwse waterschappers aan de slag gaan in Limburg.

Eerder gingen leden van Zeeuwse reddingsbrigades ook al richting Limburg om hulp te verlenen. Zij zijn inmiddels al weer teruggekeerd. Het is nog niet bekend of hun hulp later alsnog nodig zal zijn.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren