Weerbericht:
Vannacht mistbanken, overdag perioden met zon. Donderdag meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM rukt uit voor omgeslagen zeilboot

Toegevoegd: 16-07-2021, 22.45 uur
De bemanning van de reddingboot bracht het zeilbootje terug naar de kant.
De bemanning van de reddingboot bracht het zeilbootje terug naar de kant.
© Foto: KNRM Veere
Door: Remi Mesu

VEERE - De bemanning van reddingboot Oranje in Veere is vrijdagmiddag uitgerukt voor een omgeslagen zeilboot op het Veerse Meer. De twee opvarenden zijn veilig naar de kant gebracht.


De KNRM kreeg rond 17:45 uur een melding binnen dat een zeilbootje zou zijn omgeslagen op het Veerse Meer. Na een korte zoektocht en met aanwijzingen van een surfer zag de bemanning van reddingboot Oranje het omgeslagen zeilbootje liggen.

Twee personen hingen aan de rand van het bootje. Volgens de KNRM waren bij de zeilers al symptomen van onderkoeling zichtbaar. De opvarenden werden meteen aan boord genomen waar thermodekens om hen heen werden geslagen en stoffen ponchos werden aangetrokken.

Ondertussen zette de reddingboot koers richting Kamperland waar de twee zeilers op een vakantiepark verblijven. Daar aangekomen werden het duo bij de familie afgezet met het advies om een warme douche te nemen. 

Eenmaal teruggekeerd bij het zeilbootje zag de bemanning van de KNRM dat het bootje ondertussen was doorgedraaid op de kop lag. Twee redders zijn daarop te water gegaan om het bootje rechtop te draaien. Omdat het bootje lek was en de rand vol water stond lukte het niet om het drijvende te krijgen. Terwijl de redders in het water het bootje stabiel hielden is het bootje richting de wal gesleept en terug naar de zeilers gebracht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren