Weerbericht:
Wolkenvelden, in het zuidoosten zon
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 15 km

Zoektocht bij Neeltje Jans naar verloren jerrycans

Toegevoegd: 18-07-2021, 13.27 uur - Update: 18-07-2021, 13.49 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - Rondom de Oosterscheldekering bij Neeltje Jans is vandaag gezocht nadat was gemeld dat in de Oosterschelde mogelijk enkele vaten dreven. Eerder was door verschillende kustgemeenten al gewaarschuwd voor jerrycans die zouden kunnen aanspoelen op de stranden. Bij de zoekactie is één jerrycan aangetroffen en geborgen.


Op zo’n veertig kilometer uit de kust vielen volgens de gemeenten tijdens het bevoorraden van een schip 13 blauwe jerrycans van 20 liter (circa 40 cm hoog) in de Noordzee. “Sommige jerrycans kunnen een chemische stof bevatten. Het is mogelijk dat een aantal van deze jerrycans aanstaande zondag (vandaag dus, red.) aanspoelt op een van de Zeeuwse stranden”, zo meldde de overheid gisteren.

Vanochtend rond 10.45 uur werd de brandweerboot van Stavenisse richting Neeltje Jans gestuurd omdat daar mogelijk enkele jerrycans gevonden zouden zijn. Later gingen ook de reddings- en bergingsboot Mistral en het patrouillevaartuig RWS75 van Rijkswaterstaat op onderzoek uit.

Vanuit de lucht werd de locatie vanaf even na 12.00 uur bekeken door de bemanning van een Kustwachtvliegtuig. Dit vloog rond 13.00 uur nog altijd rond Neeltje Jans maar is inmiddels doorgevlogen naar de Noordzee. Bij de zoekactie is één jerrycan geborgen. Of deze onderdeel uitmaakt van de verloren partij is niet bekend. Rond 13.45 uur is de actie bij Neeltje Jans beëindigd.

Mensen die zelf jerrycans aantreffen worden verzocht om deze niet aan te raken en te bellen met 0900-8844.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
GoverntheMente (19-7-2021 om 03:36)
Zwaar gif dus aangezien ze zoveel moeite doen ze te vinden en niet zeggen welke stof het is.
Cookie-instellingen beheren