Weerbericht:
Wisselend bewolkt
Verkeersinformatie:
41 files van totaal 173 km

KNRM evacueert onwel geworden opvarende tanker

Toegevoegd: 20-07-2021, 11.12 uur
De persoon is naar de haven van Vlissingen gebracht.
De persoon is naar de haven van Vlissingen gebracht.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De bemanning van de KNRM-reddingboot Zeemanshoop uit Breskens heeft maandag een onwel geworden opvarende van een tanker gehaald en naar de haven van Vlissingen gebracht.


De tanker was onderweg naar Antwerpen (B) toen de persoon niet goed werd. De bemanning zocht contact met de Nederlandse Kustwacht. Die alarmeerde rond 08.25 uur op haar beurt de Radio Medische Dienst en de bemanning van de reddingboot uit Breskens.

Kort na het alarm kon de Zeemanshoop al uitvaren en werd koers gezet naar het schip. Ter plekke werden twee opstappers overgezet. Even later ging de reddingboot opnieuw langszij en kon de patiënt overstappen op de Zeemanshoop. Hierna werd koers gezet naar de Poseidonsteiger in de Buitenhaven van Vlissingen alwaar een ambulanceteam gereed stond om de verdere zorg voor de patiënt op zich te nemen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren