Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Politie spreekt jongeren aan op overlast op Zeeuwse stranden

Toegevoegd: 22-07-2021, 12.18 uur
Politie spreekt jongeren aan op overlast op Zeeuwse stranden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

DISHOEK/GROEDE - De politie heeft woensdagavond bij controles rondom de stranden van Dishoek en Groede jongeren aangesproken op overlast dat zij veroorzaakten. De groepen zouden onder meer voor rotzooi op het strand zorgen.


In Dishoek troffen de agenten een aantal groepen jongeren aan waar veel troep omheen lag. Volgens de politie levert het afval veel hinder op voor andere badgasten die de volgende dag naar het strand willen. De agenten geven op hun Instagrampagina aan dat de meeste jongeren op het strand de troep opruimden zodat ze zonder boete op zak konden blijven zitten.

De overlast op de stranden van Dishoek is voor de politie en gemeente Veere al langer een doorn in het oog. Om de overlast tegen te gaan controleert de politie vaker en zijn er waarschuwingsborden neergezet in de omgeving van het strand.

Bij Groede ook overlast

Niet alleen in Dishoek was sprake van jongeren die overlast veroorzaakten rondom het strand. Bij het uitkijkpunt op de dijk van Groede troffen agenten bij een controle een groep jongeren aan die geopende blikken bier of andere alcoholische dranken bij zich hadden. Volgens de agenten is dat in de gemeente Sluis niet toegestaan. Het is niet bekend of de politie boetes heeft uitgeschreven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hennie (22-7-2021 om 17:37)
Boetes uitdelen aan toeristen? Dat doen ze in Zeeuws Vlaanderen niet!
Wim (22-7-2021 om 14:57)
Ik kwam al vanaf kind op het strand dishoek. Op wat oudere leeftijd gingen wij ook met een grote groep vrienden met een radio voetbal erbij. zwemmen dagen achter elkaar en tot laat . Maar nooit geen problemen gemaakt. Nu is het elke keer raak en vooral zijn dit jongeren die overal lak aan hebben geen respect meer voor jong of oud en lak aan onze stranden . Het is gewoon een klote land aan het worden .
zeeuw (22-7-2021 om 13:59)
niet waarschuwen maar op treden ook omdat ze opvoeding hebben gehad ,wel voeding pak ze maar in de portemone wy zijn ook long geweest maar kregen wel opvoeding maar moeder was thuis
Peter Quest (22-7-2021 om 13:33)
Zolang er ondernemers of mensen zijn die gewoon bier op het strand uitventen en zelfs tot bij de jongeren komen brengen met hun terrein auto blijf je dit houden. Zo simpel is het.
bram goeree (22-7-2021 om 12:50)
gewoon lekker doorgaan met dit softe beleid .dan weet je zeker dat dit door blijft gaan en de politie steeds achter de feiten aan holt .pak het strenger aan zodat er een afschrikkende werking vanuit gaat
Cookie-instellingen beheren