Weerbericht:
Wisselend bewolkt
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 263 km

Politie spreekt jongeren aan op overlast op Zeeuwse stranden

Toegevoegd: 22-07-2021, 12.18 uur
Politie spreekt jongeren aan op overlast op Zeeuwse stranden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

DISHOEK/GROEDE - De politie heeft woensdagavond bij controles rondom de stranden van Dishoek en Groede jongeren aangesproken op overlast dat zij veroorzaakten. De groepen zouden onder meer voor rotzooi op het strand zorgen.


In Dishoek troffen de agenten een aantal groepen jongeren aan waar veel troep omheen lag. Volgens de politie levert het afval veel hinder op voor andere badgasten die de volgende dag naar het strand willen. De agenten geven op hun Instagrampagina aan dat de meeste jongeren op het strand de troep opruimden zodat ze zonder boete op zak konden blijven zitten.

De overlast op de stranden van Dishoek is voor de politie en gemeente Veere al langer een doorn in het oog. Om de overlast tegen te gaan controleert de politie vaker en zijn er waarschuwingsborden neergezet in de omgeving van het strand.

Bij Groede ook overlast

Niet alleen in Dishoek was sprake van jongeren die overlast veroorzaakten rondom het strand. Bij het uitkijkpunt op de dijk van Groede troffen agenten bij een controle een groep jongeren aan die geopende blikken bier of andere alcoholische dranken bij zich hadden. Volgens de agenten is dat in de gemeente Sluis niet toegestaan. Het is niet bekend of de politie boetes heeft uitgeschreven.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (23-7-2021 om 14:03)
@moderne gevangenis, je hoeft helemaal niet binnen te zitten, je kan gewoon naar buiten en naar het strand of wat dan ook. Maar is het nu zo moeilijk om je eigen te gedragen. Maar dat is vandaag de dag schijnbaar onmogelijk voor deze jeugd. Voor hun geldt alleen maar, vandaag geen rotzooi geschopt is vandaag niet geleefd. Wordt tijd dat ze eens volwassen worden,
willem (23-7-2021 om 13:42)
er wordt veel te slap opgetreden. rotzooi maken? hoge boeten en opruimen. ouders aanspreken over het gedrag van hun kroost.t gaat steeds meer de kant op van het tolereren van het aso gedrasg van puur tuig wat zich nergens aan stoort. van mij mag de lange lat er over. respect moet je er in rammen.
AntiGSM (23-7-2021 om 00:25)
We zien het hier gewoon om ons heen; de ouders zijn bang voor kinderen, ze hebben werkelijk helemaal niets meer te vertellen thuis. Ze doen alles wat niet mag, hebben totaal geen respect voor anderen en of eigendommen van anderen. Ze hebben de mond vol van milieu e.d maar voorlopig breek je nog steeds je nek over de blikjes energydrank en grote hoeveelheden McDonalds zooi op straat. Ze kiepen het gewoon rijdend uit de auto, de mooiste meiden met een vermogen aan kleding en makeup en natuurlijk een I-phone in de hand. Wat een tuig, wat moeten we ermee? Helemaal niets, ze kunnen niets , hebben nergens belangstelling voor (behalve telefoons) en oproepen om te rellen en illegale feestjes te regelen.
Nel (22-7-2021 om 23:22)
Moderne gevangenis wat ben jij een ongelooflijke stumper!! Je kletst uit je nek. Ik vermoed dat je er ook bij hoort bij dat zootje wat de stranden verpest door troep achter te laten. Nooit geleerd om de bende weer mee te nemen naar huis en daar in de vuilnisbak te gooien? Ik gun het de jeugd hoor om plezier te hebben maar neem gewoon je rotsooi weer mee. Nee, tegenwoordig denken ze dat is voor een ander en helaas wordt het nog opgeruimd ook door die ander. Dus....ze hoeven dat niet op te ruimen en lachen zich rot.Opvoeding??!! nooit van gehoord is teveel werk.
moderne gevangenis (22-7-2021 om 19:18)
Komt vast en zeker niet door het beleid van de overheid. .. Je mag toch al niks meer..waar moeten ze dan naartoe allemaal binnen op die klote PlayStation oorlog spelletjes zitten spelen en vervolgens hypocriet doen over hoe erg de oorlog in de wereld... Tijd dat ze gaan stoppen met die corona onzin.. Nu komt opeens de zwarte schimmel... .. Plus
bram goeree (22-7-2021 om 18:59)
Wim klopt precies wat jij zegt .dat zootje gaat later de dienst uitmaken .daar gaan we goed mee zijn
Cookie-instellingen beheren