Weerbericht:
Eerst op meerdere plaatsen mist, overdag geleidelijk zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer rukt uit voor problemen met gasfles

Toegevoegd: 22-07-2021, 12.34 uur
Brandweer rukt uit voor problemen met gasfles
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

BURGH-HAAMSTEDE - De brandweer van Burgh-Haamstede is woensdagavond uitgerukt voor een gasfles die gas bleef blazen op een camping bij Burgh-Haamstede. De eigenaar van de fles kreeg gas binnen en moest worden nagekeken door de ambulancedienst.


De problemen op camping De Duinhoeve aan de Maireweg ontstonden toen een gast een gasfles in een tent wilde loskoppelen. Dat ging niet goed waardoor de fles gas bleef blazen. De eigenaar heeft hierbij in de gaswolk gestaan en kreeg gas binnen. Hiervoor is een ambulance ter plaatse gekomen om de campinggast te controleren.

Bij aankomst van de brandweer op de camping was de gasfles nog niet leeg. Voor de zekerheid werd daarom waterwagen ook gealarmeerd voor het geval van escalatie. Door de uitstroom van gas was de afsluiter op de gasfles bevroren. Niet veel later konden de brandweermannen de gasfles dicht zetten waarna het incident onder controle was. De waterwagen hoefde daarom niet meer door te komen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Freekie (23-7-2021 om 04:16)
We moeten met z'n allen snel van het gas af. Zo zie je maar weer dat gas levensgevaarlijk kan zijn. Slecht voor het klimaat, gezondheid, ook co2 uitstoot enzo. Stel je voor dat we afhankelijk worden van Russisch gas. Dus snel woningen gasvrij en snel biomassacentrales, zonneparken en windmolens erbij bouwen.
Cookie-instellingen beheren