Weerbericht:
Plaatselijk mist, verder veel bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 36 km

Henneptoppen ontdekt na melding over wietplanten

Toegevoegd: 23-07-2021, 10.32 uur
De henneptoppen zijn door de politie in beslag genomen.
De henneptoppen zijn door de politie in beslag genomen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De Zeeuws-Vlaamse politie heeft deze week gedroogde henneptoppen in beslag genomen nadat een onderzoek was ingesteld naar wietplanten die in iemands tuin werden gekweekt.


Bij de politie was een melding binnengekomen dat in een achtertuin hennep werd geteeld. Agenten gingen op onderzoek uit en troffen inderdaad enkele planten aan. De dienders hadden ook een machtiging om in de woning te kijken en gingen ook hier op onderzoek uit. Binnen roken ze al snel een sterke hennepgeur. Vervolgens werden gedroogde henneptoppen aangetroffen. De wietplanten zijn onder toeziend oog van de agenten vernietigd. De henneptoppen zijn door de politie in beslag genomen. Tegen de bezitter wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het voor eigen gebruik kweken van hennep is niet toegestaan maar bij kleine aantallen planten wordt niet altijd vervolgd. De politie legt het op haar website als volgt uit. "Je mag geen enkele hennepplant hebben of kweken. De politie neemt hennepplanten altijd mee. Als de verdachte, dat is diegene die de plant heeft of kweekt, afstand doet van de plant kan de zaak eventueel geseponeerd worden. Als een zaak geseponeerd wordt, neemt het Openbaar Ministerie (OM) de zaak niet verder in behandeling. Heb je meer dan 5 wietplanten, dan wordt er wel altijd een zaak van gemaakt. Ook als je afstand van de planten doet."


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (23-7-2021 om 13:23)
nou nou wat een actie zeg .en de grote criminelen blijven buiten schot .ga daar eerst eens achter aan .maar ja dat is natuurlijk niet zo makkelijk scoren als dit
Cookie-instellingen beheren