Weerbericht:
Wisselend bewolkt
Verkeersinformatie:
34 files van totaal 161 km

Hardrijder weigert speekseltest en is rijbewijs kwijt

Toegevoegd: 23-07-2021, 12.47 uur
Hardrijder weigert speekseltest en is rijbewijs kwijt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RILLAND - Een 34-jarige automobilist uit Vlissingen is donderdagavond bekeurd omdat hij met een snelheid van 166 kilometer per uur over de snelweg A58 bij Rilland reed. Hij had alcohol op en reed mogelijk onder invloed van drugs.


De man viel door de mand bij een lasercontrole. Hij werd staande gehouden op parkeerplaats ’t Scheld bij Rilland. Vervolgens werden de man en zijn auto nader gecontroleerd. Er werd een blaastest gedaan op straat en die wees het gebruik van alcohol aan. Of de man ook onder invloed was van drugs konden de agenten niet controleren. "De man voldeed aan verschillende kenmerken die duidden op het gebruik van drugs, maar hij weigerde zijn medewerking te verlenen aan een verplichte speekseltest. Ook wilde hij niet dat een GGD-arts bloed bij hem afnam. Volgens de wet moet in zo'n geval het rijbewijs van de man worden afgenomen en dat gebeurde dus", zo legt de politie uit.

De Vlissinger kreeg van de agenten een algeheel rijverbod van 24 uur. Hij mag in deze periode geen enkel voertuig besturen. Op het politiebureau heeft de man een verklaring afgelegd. Voor de snelheidsovertreding wordt door de politie proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Onbekend (24-7-2021 om 07:48)
@Loes, dat is een standaard straf, omdat ze het dus niet hebben kunnen aantonen dat die persoon met drugs op achter het stuur heeft gezeten. Echter is hij wel zijn rijbewijs kwijt en zal er waarschijnlijk een educatieve maatregel genomen worden bij het CBR. En een boete voor de snelheid. Zijn uiteraard allemaal aannames.
Loes (23-7-2021 om 18:59)
Wat is dat voor een straf 24 uur....voor zo stuk onbenul die flink gevaar is op de weg en er zijn er veel die zo rijden
Cookie-instellingen beheren