Weerbericht:
Wisselend bewolkt
Verkeersinformatie:
38 files van totaal 151 km

Dronken Duitser verspeelt rijbewijs in Oostburg

Toegevoegd: 24-07-2021, 10.36 uur
Dronken Duitser verspeelt rijbewijs in Oostburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - Een 58-jarige Duitser heeft vrijdagavond zijn rijbewijs verspeeld omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur van zijn auto door Oostburg had gereden.


Op de Slepersdijk in Oostburg controleren surveillerende agenten de auto van de man, waar hij samen met zijn vrouw inzat. Bij de man werd een blaastest afgenomen. Hieruit kwam naar voren dat de man teveel had gedronken en daarom werd de man meegenomen naar het politiebureau voor een uitgebreidere ademanalyse.

De analyse wees uit dat de man ongeveer drie keer te veel alchol had gedronken om nog te mogen rijden. Hierop werd zijn rijbewijs ingenomen en kreeg de man tevens een algeheel rijverbod zodat hij geen enkel voertuig meer mocht besturen. Omdat zijn vrouw ook teveel had gedronken, werd de auto van het stel in bewaring genomen door de politie. Het voertuig kan weer opgehaald worden door iemand met een geldig rijbewijs.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Een officier van justitie bepaalt hoe de zaak verder afgehandeld gaat worden en of en wanneer de man zijn rijbewijs weer terug krijgt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren