Weerbericht:
Perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Man rijdt bijna fietsers aan door gebruik lachgas

Toegevoegd: 24-07-2021, 10.41 uur
Man rijdt bijna fietsers aan door gebruik lachgas
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdagavond het rijbewijs ingenomen van een 20-jarige automobilist. Hij reed bijna twee fietsers aan toen hij met een lachgasballon voor zijn gezicht in een auto over de Stationsstraat in zijn woonplaats Middelburg reed.


Volgens de politie belemmerde de ballon het zicht van de man dusdanig dat hij al slingerend over de weg reed. "Hij zag onder andere twee fietsers over het hoofd die flink in de remmen moesten om een aanrijding te voorkomen. Een agent die onderweg was naar zijn werk zag de gevaarlijke verkeerssituatie en besloot de auto aan de kant te zetten", zo vertelt de politie.

Bij aanspreken van de bestuurder, die inmiddels op de Maisbaai was aangekomen, zag de agent een tank gevuld met lachgas in de auto staan. De bestuurder zette tijdens het gesprek dat hij met de agent voerde ook meerdere malen de ballon op de tank en vulde deze met het gas. De agent zag vervolgens dat de man een paar keer bijna het bewustzijn verloor.

Het rijbewijs van de automobilist is rond 18.45 uur ingevorderd omdat hij onder invloed was en gevaar veroorzaakte voor medeweggebruikers. Het document is opgestuurd naar het CBR en een officier van justitie neemt een beslissing over de verdere afwikkeling van de zaak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (24-7-2021 om 11:37)
Helemaal niet over nadenken, rijbewijs vernietigen, en de eerste vijf jaar geen rijbewijs meer laten behalen. Het wordt tijd dat zulke aso's eens goed worden aangepakt.
Grote Smurf (24-7-2021 om 11:34)
Je zal maar aangereden worden door zo'n gek. Erg vreemd dat er nog steeds jongeren zijn die lachgas gebruiken terwijl het nu bekend is dat het hersenletsel veroorzaakt. Het gas verstikt namelijk letterlijk je hersenen en kan zelfs tot de dood leiden. Doktoren komen veel mensen tegen met blijvend letsel. Dan praat je over evenwichtsstoornissen, problemen met de zintuigen, met lopen en staan, het kan je geheugen aantasten en spraakproblemen veroorzaken. Dus als je op jonge leeftijd al hersenletsel wil.....vooral doen! Ook erg dom van deze jongen want je weet dat door lachgas je zicht wazig wordt en dan ga je toch lekker autorijden? Goed dat zijn rijbewijs is ingevorderd, hopelijk voor lange tijd of voorgoed. Levensgevaarlijke gekken dit.
Michelle (24-7-2021 om 11:15)
Ik had hem met tank en al uit de auto gesleurd! Rijbewijs ongeldig verklaren en nooit meer de weg op!
Rien (24-7-2021 om 11:05)
Belachelijk figuur, ik hoop dat hij zich zo snel mogelijk kapot rijdt. Totaal overbodig in onze maatschappij, zes plankjes en anders niks.
Cookie-instellingen beheren